2020-01-24 12:48

Criticat pentru criza din Ucraina: Putin a şters-o de la reuniunea G20

 |  16:30
Criticat pentru criza din Ucraina: Putin a şters-o de la reuniunea G20

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a părăsit, duminică dimineaţă, reuniunea G20 de la Brisbane, pe fondul criticilor liderilor occidentali din cauza crizei ucrainene, anunţă organizaţia internaţională, citată de Mediafax.

Avionul preşedintelui Rusiei a decolat de la Brisbane înainte de publicarea comunicatului final al Summitului G20.

Surse ruse au anunţat sâmbătă că Vladimir Putin a decis să plece mai devreme decât era programat de la Summitul G20 desfăşurat în oraşul australian Brisbane. „Programul vizitei preşedintelui Putin a fost modificat. A fost scurtat”, a declarat o sursă din cadrul delegaţiei ruse, citată de AFP. Conform surselor citate, preşedintele Rusiei participă la dezbaterile summitului, dar nu va fi prezent la dineul oficial şi va pleca mai devreme decât era prevăzut. „Acest dineu este mai degrabă o ocazie de divertisment”, adaugă sursa citată.

Summitul G20 s-a desfăşurat sâmbătă şi duminică în oraşul australian Brisbane.

Vladimir Putin a fost supus presiunilor cu ocazia Summitului G20, liderii occidentali reproşându-i implicarea în conflictul separatist din Ucraina, inclusiv în doborârea Cursei Malaysia Airlines MH17, incident soldat cu 298 de morţi, inclusiv 38 de australieni.

Kremlinul a respins speculaţiile că Putin şi-a modificat agenda din cauza disensiunilor cu liderii occidentali: „Aceste speculaţii sunt nişte absurdităţi. Tema sancţiunilor împotriva Rusiei a fost abordată pe larg la toate întrevederile bilaterale, dar nu a făcut nimeni presiuni”. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-11-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

Saray

Profesionalism focusat pe tine