2019-10-22 09:38

CRIZA din GRECIA, pe cale să se reaprindă. Cum s-a ajuns în situația ca UE să taie din nou banii

 |  20:59
CRIZA din GRECIA, pe cale să se reaprindă. Cum s-a ajuns în situația ca UE să taie din nou banii

Miniștrii de Finanțe din zona euro nu vor finaliza a doua evaluare a programului de asistență financiară al Greciei la reuniunea Eurogrupului de joi, dar speră să facă asta cât mai curând, a afirmat, marți, comisarul european pentru afaceri economice Pierre Moscovici, transmite Reuters, citată de Agerpres.

"O să vedem cum vom putea ajunge rapid la o concluzie dar evident că nu putem rezolva această problemă joi. Sperăm să o rezolvăm cât mai curând", le-a declarat jurnaliștilor Moscovici.

Al treilea pachet de asistență financiară obținut de Grecia - în valoare de 85 de miliarde de euro - prevede un program masiv de privatizare. Banii obținuți vor fi folosiți la achitarea împrumuturilor primite pentru recapitalizarea băncilor și pentru finanțarea investițiilor.

Atena spera ca, în urma reuniunii Eurogrupului din 26 ianuarie, să fie accelerate discuțiile cu creditorii internaționali, întârziate până acum din cauza divergențelor privind reformele, țintele fiscale și măsurile de reducere a poverii datoriei dincolo de 2018. "Depunem toate eforturile pentru a finaliza rapid evaluarea programului de asistență financiară fără adoptarea de măsuri suplimentare, pentru a intra în programul de achiziții de active al BCE în primul trimestru din 2017, pentru a accelera revenirea pe piețele de obligațiuni și pentru a reuși să ne finanțăm complet datoria în august 2018", a precizat Dimitris Tzanakopoulos, purtătorul de cuvânt al Guvernului elen.

Pentru a depăși impasul la care s-a ajuns cu creditorii internaționali, Grecia este dispusă să discute cu reprezentanții FMI despre un mecanism de garantare, care va fi activat numai dacă Atena nu-și îndeplinește țintele, a explicat oficialul elen.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray