2020-06-06 12:23

CRIZĂ în Italia: Matteo Salvini cere alegeri ANTICIPATE după ruperea coaliției de guvernare

 |  23:20
CRIZĂ în Italia: Matteo Salvini cere alegeri ANTICIPATE după ruperea coaliției de guvernare

Matteo Salvini, omul forte al guvernului italian și liderul Ligii, a cerut joi alegeri anticipate cât mai "rapide" posibil, decretând destrămarea coaliției aflate la guvernare, scrie AFP.

"Să mergem cât mai rapid la Parlament pentru a lua act că nu mai există majoritate (...) și să dăm rapid cuvântul alegătorilor", a afirmat el, într-un comunicat, difuzat după o serie de întâlniri cu lideri politici.

"Este inutil să mergem mai departe cu „nu” și dispute, ca în aceste ultime săptămâni, italienii au nevoie de certitudini și și de un guvern care lucrează", a adăugat el. În întreaga zi, au avut loc consultări între premierul Giuseppe Conte și președintele Sergio Mattarella și între Conte și Salvini.

Matteo Salvini a făcut o aluzie transparentă la aliații săi din Mișcarea 5 Stele (M5S, antisistem) și ministrul Infrastructurilor, Danilo Toninelli, care se opune ferm proiectului trenului de mare viteză Lyon-Torino.

Criza din coaliție a fost declanșată de cel mai recent vot legat de această linie feroviară.

M5S s-a trezit singura care a votat această legătură franco-italiană, în timp ce Liga a susținut două moțiuni ale opoziției în favoarea proiectului.

Crizele din Italia nu se produc în general vara, dar Matteo Salvini consideră că acest lucru nu are importanță.

"Vacanțele nu pot fi o scuză pentru a pierde timp și parlamentarii pot reveni la muncă săptămâna viitoare, așa cum o fac milioane de italieni, cu condiția să nu vrea să-și salveze privilegiile", a încheiat el.

Senatul și Camera Deputaților și-au terminat sesiunile și ar urma să revină la muncă în septembrie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine