2020-07-03 19:51

CRIZĂ în Italia: Premierul Conte și-a anunțat DEMISIA

 |  17:18
CRIZĂ în Italia: Premierul Conte și-a anunțat DEMISIA

Prim-ministrul italian Giuseppe Conte şi-a anunţat demisia, în faţa Parlamentului, marţi după-amiază, transmite presa internaţională.

Giuseppe Conte a declarat că ministrul italian de Interne, Matteo Salvini, a fost „iresponsabil” pentru că a stârnit o criză politică în Peninsulă, prin retragerea sprijinului pentru coaliţia de guvernare.

Salvini „a încălcat promisiunea solemnă pe care a făcut-o atunci când guvernul şi-a început mandatul, aceea că dacă aveau să existe divergenţe, ele trebuiau discutate cu bună credinţă şi colaborare loială”, a precizat Conte. Adresându-se Senatului, premierul a mai afirmat că liderul Ligii „a căutat un pretext pentru întoarcerea la urne”, de când partidul său a obţinut un scor bun în alegerile europarlamentare din mai.

Reamintim că în scrutinul pentru Parlamentul European, Liga a obţinut 34 la sută din voturi în Italia, în timp ce Mişcarea 5 Stele, partenera sa de coaliţie, a obţinut 17 procente.  „Guvernarea se încheie aici”, a spus Giuseppe Conte. 

Demisia prim-ministrului nu va declanşa în mod automat alegeri anticipate. Acum este rolul preşedintelui Sergio Mattarella să decidă calea de a merge înainte. Matteo Salvini, liderul formaţiunii de dreapta Liga, a cerut alegeri anticipate la începutul acestei luni, precizând că divergenţele din interiorul coaliţiei de guvernare nu pot fi soluţionate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz