2020-02-24 01:18

CRIZĂ în Marea Britanie: Boris Johnson, în fața unui vot de neîncredere

 |  15:13
CRIZĂ în Marea Britanie: Boris Johnson, în fața unui vot de neîncredere

Un vot de neîncredere la adresa guvernului, cu scopul demiterii lui Boris Johnson și al extinderii datei ieșirii Marii Britanii din UE, ar putea avea loc săptămâna viitoare, potrivit unui parlamentar din Partidul Național Scoțian citat de Guardian.

În urma discuțiilor care au avut loc la nivelul liderilor parlamentari a rezultat că aceasta ar fi singura cale prin care parlamentarii se pot asigura că Boris Johnson nu va forța un Brexit fără acord la 31 octombrie, a precizat Stewart Hosie.

”Va trebui să recurgem la asta pentru că, în acest moment, nu putem avea încredere că premierul va respecta legea și va cere extinderea termenului aprobată de parlament în urmă cu câteva săptămâni”, a mai spus parlamentarul, pentru BBC Radio 4’s Today.

”Dacă suntem serioși în privința extinderii, asta este singura carte pe care o putem juca”, a mai comentat el.

Hosie, fost lider al SNP, a precizat că toate partidele de opoziție și conervatorii care nu îl mai susțin pe Johnson trebuie să dea dovadă de unitate.

El a făcut un apel la liderul liberal democraților, Jo Swinson, în sensul susținerii acestei mișcări care ar putea duce la instalarea liderului laburist Jeremy Corbyn în funcția de premier. Jo Swinson a declarat anterior că ea nu este de acord cu instalarea lui Corbyn în Downing Street, nici măcar pentru o scurtă perioadă de timp.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-09-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine