2019-11-18 06:50

CRIZĂ în Venezuela. Maduro a scos ARMATA în stradă

 |  20:02
CRIZĂ în Venezuela. Maduro a scos ARMATA în stradă

Mii de protestatari au ieșit pe străzile din Caracas, marți, după ce liderul Opoziției, Juan Guaido, a anunțat că șefii Armatei nu mai sunt loiali președintelui Maduro. Oamenii aruncă cocktailuri Molotov, s-au auzit focuri de armă trase de ambele părți, având în vedere că forțele loiale lui Maduro au ripostat. Tanchete au ieșit împotriva manifestanților și au încercat să îi împrăștie.

Liderul autodeclarat al Venezuelei Juan Guaido a anunţat că "faza finală" a unui plan de a-l răsturna pe preşedintele Nicolas Maduro a început, informează marţi DPA.Guaido a făcut anunţul marţi alături de liderul opoziţiei Leopoldo Lopez şi membri ai forţelor armate într-un videoclip postat pe Twitter.

"Poporul Venezuelei a iniţiat sfârşitul uzurpării", a declarat el într-un mesaj ulterior Twitter. "În acest moment mă întâlnesc cu principalele unităţi militare ale forţelor noastre armate, începând faza finală a Operaţiunii Libertate".

Ministerul Afacerilor Externe al Federației ruse a acuzat marți opoziția din Venezuela că recurge la violență într-o încercare de a provoca o confruntare armată, relatează The Guardian

Rusia, care a alimentat Venezuela cu armament, acuză SUA că încearcă să îl înlăture pe Nicolas Maduro. Ministerul de Externe a cerut opoziției să renunțe la violență și să apeleze la soluția negocierilor, spunâd că este vital pentru a evita vărsarea de sânge. Vladimir Putin a convocat Cosniliul de Securitate al Federației Ruse special pentru a discuta situația din Venezuela. 

Rusia are aproape 100 de militari în Caracas, un contingent pe care Kremlinul l-a definit drept ”specialiști militari”. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-30Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
30 Apr 2019

ha ha ...razboi civil RUSIA versus USA...mai mult ca sigur Rusia va pierde pentru ca au jefuit si infometat Venezuela cu dictatorul Maduro.....nu inseamna ca odata cu americanii va veni si raiul pe pamant dar sigur va fi mai bine decat cu rusii
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray