2020-04-03 08:54

CRIZĂ la Londra: Boris Johnson a PIERDUT majoritatea în Parlament

 |  22:12
CRIZĂ la Londra: Boris Johnson a PIERDUT majoritatea în Parlament

Parlamentarii britanici încearcă să blocheze un Brexit fără acord şi caută să formeze o majoritate. Guvernul lui Boris Johnson şi-a pierdut marţi seară majoritatea în Parlament, care nu mai era decât de un singur vot, odată cu plecarea deputatului conservator Phillip Lee la Partidul liberal-democrat, eurofil, relatează AFP şi BBC.

“Guvernul conservator urmăreşte în mod agresiv un Brexit cu consecinţe dăunătoare. El pune în pericol vieţi (...) şi ameninţă de manieră nejustificată integritatea Regatului Unit”, şi-a justificat Phillip Lee decizia într-un comunicat. El s-a aşezat marţi în băncile opoziţiei, într-un moment în care Boris Johnson susţinea un discurs în Parlament.

O majoritate le-ar permite parlamentarilor adoptarea unei legi care l-ar obliga pe premierul Boris Johnson să solicite Uniunii Europene o amânare a Brexitului, până la sfârșitul lui octombrie, în două situații: dacă nu reușește, până la 19 octombrie, un nou acord cu blocul comunitar sau dacă nu reușește să obțină aprobarea parlamentului pentru ieșirea din Uniunea Europeană fără acord.

Fostul cancelar și rebel al partidului conservator, Philip Hammond, susține că există suficient sprijin pentru legea amânării Brexitului. Însă premierul Johnson a amenințat că va convoca alegeri anticipate, luna viitoare, dacă guvernul său va suferi o înfrângere în Camera comunelor.

Boris Johnson a cerut marţi Camerei Comunelor să nu adopte proiectul de lege prin care adversarii Brexitului încearcă să-l oblige să ceară o nouă amânare a ieşirii din UE în lipsa unui acord cu Bruxelles-ul sau în lipsa unui accept al legislativului de la Londra pentru un Brexit fără acord, Johnson avertizând că prin aprobarea unei asemenea legi executivul britanic va trebui să accepte condiţiile impuse de UE.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-09-03Parerea ta...

ABRAMBURICA
04 Sep 2019

Circ colonial . Pentru prosti de sclavi moderni
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine