2020-02-23 09:39

Criza migraţiei. Angela Merkel şi Werner Faymann cer un summit de urgenţă al UE

 |  08:25
Criza migraţiei. Angela Merkel şi Werner Faymann cer un summit de urgenţă al UE

Cancelarul german, Angela Merkel, şi omologul său austriac, Werner Faymann, au cerut marţi un summit de urgenţă al Uniunii Europene (UE), în cadrul căruia să se găsească soluţii pentru criza migraţiei, relatează agenţia DPA în pagina electronică, citată de Mediafax.

"Această problemă poate fi soluţionată numai de Europa ca întreg", a afirmat Angela Merkel, după discuţii cu cancelarul austriac Werner Faymann.

Cei doi lideri europeni au exercitat presiuni asupra preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, pentru a convoca o "reuniune de urgenţă a Consiliului" pe tema migraţiei.

Werner Faymann a lansat un apel la cei care se opun cotelor obligatorii de redistribuire a imigranţilor, "să nu-şi bage capul în nisip", ci să-i ajute pe cei care au nevoie.

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk a declarat că va decide până joi dacă va da curs cererii privind organizarea unui summit pe tema migraţiei.

Miniştrii Justiţiei şi Afacerilor Interne (JAI), reuniţi luni la Bruxelles, nu au reuşit să adopte o decizie privind planul Comisiei Europene (CE) de a repartiza 120.000 de refugiaţi. Astfel, o nouă reuniune va avea loc la 8 octombrie.

Ministrul luxemburghez de Externe, Jean Asselborn, a afirmat, că "nu toată lumea este la bord", relatează publicaţia electronică EUObserver, citată de Mediafax.

Surse europene au precizat că, pe lângă opoziţia fermă a Ungariei, României, Cehiei şi Slovaciei, Polonia ar avea o poziţie ezitantă.

Concluziile reuniunii de la Bruxelles arată că "toate statele membre îşi confirmă disponibilitatea de a participa" la schema de repartizare, formulare ce a generat confuzie.

Jean Asselborn a mai precizat că "este prea devreme pentru a adopta o decizie astăzi (luni-n.r.)" despre cum pot fi ajutate miile de persoane care îşi riscă vieţile pentru a ajunge în Uniunea Europeană.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-09-16Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
16 Sep 2015

FIR-AI A DREAQULUI DE KOTOROANTZA KAGHEBISTA....FACI PE MIRONOSITA...DAR DE FAPT AI TRIMIS CONTAINERE DE ARME LA TERORISTII STATULUI ISLAMIC....SI TE APUCA MILA DE REFUGIATI...MI-E SCARBA DE ASEMENEA HIENA IN BLANA DE OAIE...NEMTII AR TREBUI SA TE BAGE LA PARNAIE PE VIATA...VOI ATI PRODUS TOATE "REVOLUTIILE ASTEA PORTOKALII" CU 666SOROS666.....SERVITORII MARELUI LYCURICI DE LA F-M-I SI GOLDMAN SACHS...TOATE MULTINATIONALELE VOASTRE SUNT NISTE MAFII DE CUMETRIE
CARACATITA DIPLOMATIEI
16 Sep 2015

COCOANA DUTE INTRE EI SI MIROSELE GUNOAIELE SI SPALAI PE PICIORE . TRIMITE AVIOANE IN GRECIA , TURCIA , BELGRAD SI CARA CITE 400 - 500 VIITORI CONATIONALI DINTR -O DATA . CUM SE NUMESTE UN OM CARE INSTIGA LA TRECEREA FARA ACTE , GRANITA ALTUI STAT ? DANEMARCA , A FACUT , CONSTRUIT , ACELASI MODEL DE GARD CU ONORABILA GRANITA - GERMANA -
ISTORIA SE RAZBUNA
16 Sep 2015

Nu te apuca revelionul in scaun .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine