2020-02-28 21:33

Criză politică în Spania: premierul, respins de Parlament

 |  22:17
Criză politică în Spania: premierul, respins de Parlament

După mai multe ore de dezbateri tensionate, parlamentul spaniol a respins miercuri seară învestirea liderului socialist Pedro Sanchez în funcţia de premier, acesta obţinând numai 130 de voturi favorabile, în condiţiile în care majoritatea absolută este de 176 de voturi, transmite agenţia EFE.

El se poate prezenta din nou vineri în faţa legislativului pentru a doua şi ultima încercare de a primi votul de încredere, de data aceasta urmând să se ia în calcul nu majoritatea absolută, ci raportul dintre voturile favorabile şi cele de respingere. Astfel, dacă va exista un număr suficient de deputaţi care se vor abţine şi în acest mod numărul voturilor pentru învestirea cabinetului vor fi mai multe decât cele contra, atunci Pedro Sanchez îşi va trece guvernul.

Dacă liderul socialist nu obţine nici vineri un vot favorabil, va fi iniţiat procesul legislativ pentru organizarea alegerilor anticipate, ce ar urma să se desfăşoare în cursul verii, scrie agerpres.ro.

Premierul Rajoy a insistat după alegeri să fie reînvestit. Totuşi, atunci când regele Felipe i-a cerut să formeze noul executiv, el a declinat oferta, admiţând că nu este sprijinit de o majoritate parlamentară. Prin urmare, pe 1 februarie regele l-a desemnat pe Sanchez să încerce alcătuirea unui guvern de coaliţie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-03-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine