2020-07-05 04:38

Cum a fost primit Papa Francisc la Casa Albă

 |  15:30
Cum a fost primit Papa Francisc la Casa Albă

Chiar dacă este protestant, preşedintele Obama l-a primit în cel mai călduros mod, alături de soţia sa, Michelle, pe Papa Francisc încă de pe aeroport. La Casa Albă, l-au întâmpinat 15.000 de invitaţi.

Barack Obama şi-a declarat admiraţia nemărginită pentru Papa Francisc şi chiar l-a întâmpinat pe acesta pe pista aeroportului. În ciuda cadrului oficial, vizita istorică a Papei la Casa Albă a debutat în cel mai degajat mod cu putinţă, alături de Obama, soţia sa şi vicepreşedintele Joe Biden.

Papa Francisc se află pentru prima oară în viaţa sa pe pământ american şi este al treilea suveran pontif care ajunge la Casa Albă, după Ioan Paul al II-lea, primit de Jimmy Carter în 1979, şi Benedict al XVI-lea, primit de George W. Bush în 2008.

Obama, care nu-şi ascunde admiraţia faţă de Jorge Bergoglio, pe care l-a lăudat pentru clarviziune şi umilinţă, contează pe sprijinul Papei în două proiecte aflate în lucru esenţiale, cu mai puţin de 500 de zile înainte să-şi încheie mandatul, şi anume apropierea de Cuba şi lupta împotriva schimbărilor climatice. După ce cei doi au luat cuvântul pe peluza Casei Albe, au avut o întâlnire privată în Biroul Oval.

Joi, Papa Francisc se va adresa Congresului american - o premieră în istoria SUA -, prilej cu care va pleda pentru apropierea dintre Washington şi Havana și în favoarea unui angajament hotărât în lupta împotriva schimbărilor climatice.

Suveran Pontif se va afla în SUA până la sfârşitul săptămânii, când va ţine un discurs la Adunarea Generală a ONU.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-09-24

GALERIE MEDIA
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz