2019-08-19 15:05

Cum îi clasifică DODON pe unioniștii din Republica MOLDOVA. Ce crede că îi motivează să ceară UNIREA cu România

 |  12:31
Cum îi clasifică DODON pe unioniștii din Republica MOLDOVA. Ce crede că îi motivează să ceară UNIREA cu România

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, susţine că în prezent curentul unionist este susţinut pe de o parte de ideologi, iar pe de altă parte de oameni simpli, "care vor unire (doar) pentru că în Moldova e disperare'. Pe primii, şeful statului moldovean i-a numit "trădători", iar despre ceilalţi a dat asigurări că aceştia vor înceta sa fie unionişti odată ce în Republica Moldova se va trai mai bine. Declaraţiile au fost făcute miercuri, în cadrul emisiunii "Glavnîi vopros' de la NTV Moldova, informează Agora.md, preluat de Agerpres.

Dodon a afirmat ca în Republica Moldova "a existat întotdeauna o dispoziţie unionistă”, însă înainte aceasta se manifesta mai puţin. "Sunt două componente ale acestui curent. Sunt oameni care sunt pro-unire ca ideologie, ei au fost şi în anii 90, şi chiar în perioada sovietică: artişti, poeţi, intelectuali. Deci, cei care scriau înainte poeme despre comsomolişti şi comunism, acum sunt cei mai aprigi unionişti. Sunt cei mai periculoşi oameni, care au fost întotdeauna trădători', a afirmat Dodon. "A doua componentă a unioniştilor sunt oameni simpli, oameni buni, iar eu ştiu asemenea oameni: medici, profesori, muncitori. Cred că mai mult de jumătate dintre unionişti", a continuat preşedintele Republicii Moldova, exprimându-şi convingerea că aceştia "vor unirea din cauză că în Moldova e corupţie, e greu, că s-a furat miliardul". "Din cauza acestei derute, ei caută să plece dintr-o extremă în alta. Cu acest bloc, mişcă nu dorinţa de unire propriu-zisă, ci starea de disperare. Când situaţia se va schimba, ei nu vor mai căuta unire, vor deveni statalişti', a dat asigurări Dodon. De asemenea, Igor Dodon nu a uitat nici de tinerii unionişti. "Când eşti tânăr, ai valori liberale, ei sunt rebeli. Odată ce apare familia, responsabilităţile, vrei stabilitate', a spus Dodon. El a adăugat că unionismul nu poate fi oprit prin forţă. "Unica soluţie eficientă contra unionismului este ridicarea nivelului vieţii, lupta împotriva corupţiei", a conchis preşedintele Republicii Moldova.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-05Parerea ta...

LEVST.
05 Apr 2018

Dodon are el insusi o agenda ideologica, dar dreptate are, saracia si iluzia ca Romania (unirea cu Romania) ar putea schimba situatia economica, ii face pe multi sa fie "unionisti', daca ar avea un trai decent, de acord, ar uita de orice unire...Iar daca Rusia vine prima cu o oferta mai buna, chiar si unionistii ideologici se vor reorienta...
VALI
05 Apr 2018

ez nem roman , orosz van ! erted ?
TRAICU LONEL
05 Apr 2018

Moldovenii de peste Prut , nu mi plac Nu prea sunt oameni de incredere mai ales ca multi sunt rusi
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray