2020-07-11 11:16

Cum îi pot depista CÂINII pe cei cu Covid-19

 |  20:45
Cum îi pot depista CÂINII pe cei cu Covid-19

Se spune că, într-un final, o să îi poată detecta inclusiv pe bolnavii asimptomatici și o să-i poată indica pe toți cei care trebuie testați. În trecut i-au putut depista pe oamenii cu malarie, cu mare eficiență.

Fundația Medical Detection Dogs din Marea Britanie și-a propus să antreneze câini pentru a depista bolnavii de Covid-19 care ajung pe aeroporturile engleze.

Pentru început vor fi antrenați șase câini, care în trecut au fost folosiți pentru a găsi persoanele bolnave de cancer, Parkinson sau malarie, potrivit Sky News. Medical Detection Dogs au avut deja succes în a dresa mai mulți câini pentru a depista malaria, cancerul sau boala Parkinson, scrie și BBC. Reprezentanții asociației susțin, de asemenea, că fiecare boală are un miros propriu.

Scopul final este ca acesti câini să poată detecta inclusiv bolnavii asimptomatici și să-i poată indica pe toți cei care trebuie testați. În trecut, aceste exemplare au putut depista oamenii cu malarie cu o eficiență extrem de mare, peste standardul de diagnostic al Organizației Mondiale a Sănătății.

Căi sigure

Steve Lindsay, profesor în cadrul Universității Durham, a anunțat că acești câini ar putea fi folosiți chiar și în aeroporturi pentru a identifica rapid persoanele care au contractat deja virusul.

Oficialii fundației spun că bolnavii de Covid-19 au un miros specific și astfel câinii vor fi capabili să-i detecteze. “În pricipiu, suntem siguri că vor putea detecta bolnavii. Acum căutăm căi sigure de a le prezenta animalelor amprenta olfactivă a virusului”, a spus Clair Guest, CEO-ul fundației. "Acest procedeu ar fi mult mai rapid, mai eficient și non-invaziv și ne-am asigura că resursele limitate de testare ale sistemul de asistență medicală de stat din Regatul Unit sunt utilizate numai acolo unde sunt cu adevărat necesare", a mai adăugat dr. Guest.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz