2020-04-10 00:28

Cum și-a răpit EMIRUL din Dubai cele două fiice

 |  23:12
Cum și-a răpit EMIRUL din Dubai cele două fiice

A ordonat răpirea a două dintre fiicele lui şi a "intimidat-o" pe una dintre soţiile sale, prinţesa Haya a Iordaniei, determinând-o astfel să fugă în Marea Britanie.

Aceste concluzii aparțin unui judecător din Londra și au fost făcute în cadrul unui proces între Mohammed bin Rashid Al-Maktoum, în vârstă de 70 de ani, care este şi şeful guvernului din Emiratele Arabe Unite, şi prinţesa Haya, în vârstă de 45 de ani, după cum notează AFP. Prințesa a devenit în 2004 cea de-a şasea soţie a suveranului din Dubai și a făcut senzaţie pe mapamond în vara anului trecut, când a reuşit să fugă la Londra. Luând cu ea pe cei doi copii ai cuplului, în prezent în vârstă de 8 şi 12 ani.

Măsură de protecţie împotriva unei căsătorii forţate

Prinţesa Haya a demarat o procedură judiciară inedită împotriva soţului ei, de care, potrivit spuselor sale, ar fi divorţat în secret la începutul anului 2019. Ea a cerut judecătorului pentru chestiuni familiale de la Înalta Curte de Justiţie din Londra o măsură de protecţie împotriva unei căsătorii forţate ce l-ar putea viza pe unul dintre cei doi copii ai cuplului. De asemenea, prinţesa Haya a cerut să beneficieze şi de o măsură de protecţie împotriva brutalităţii şi a solicitat custodia copiilor. La rândul său, şeicul Mohammed bin Rashid Al-Maktoum a solicitat revenirea copiilor săi în Emiratele Arabe Unite. În concluziile formulate asupra anumitor puncte procedurale, judecătorul londonez a considerat că emirul "a acţionat, începând de la sfârşitul anului 2018, într-o manieră ce a vizat intimidarea şi înfricoşarea prinţesei Haya".

În această procedură judiciară, prinţesa Haya a cerut justiţiei să se pronunţe mai ales în ceea ce priveşte soarta altor două fete, Shamsa şi Latifa, pe care emirul din Dubai le are cu o altă soţie. Potrivit judecătorului, şeicul Mohammed bin Rashid Al-Maktoum "a ordonat şi orchestrat" răpirea fiicelor sale Shamsa şi Latifa.

Prințesa torturată

În martie 2018, Latifa al-Maktoum, în vârstă de 32 de ani, anunţat într-un videoclip difuzat pe YouTube că dorea să fugă din ţara sa. În pragul lacrimilor, prinţesa spunea că a fost "torturată" şi "încarcerată timp de trei ani" de tatăl ei, după o primă tentativă de evadare realizată în perioada adolescenţei sale în 2002. În acelaşi mesaj video, ea şi-a criticat tatăl spunând că acesta "se gândeşte doar la imaginea lui" şi "a distrus vieţile multor persoane".

"Am făcut acest video în cazul în care încercarea mea va eşua", a spus ea. Clipul a fost încărcat pe YouTube pentru că tentativa de evadare, demnă de un thriller şi începută pe 24 februarie 2018, a eşuat într-adevăr, într-o manieră spectaculoasă. Guvernul din Dubai a sfârşit prin a rupe tăcerea despre acea evadare ratată pe 17 aprilie 2018, confirmând că prinţesa Latifa a fost "readusă" în sânul familiei sale şi că se simte "bine". Atunci când avea vârsta de doar 18 ani, sora ei Shamsa, care s-a născut în 1981, a încercat la rândul ei să fugă de tatăl său în 2000, când se afla într-o vacanţă în Anglia. Conform declaraţiilor făcute de Latifa, sora ei a fost găsită după două luni. Ea fost "drogată", adusă la Dubai cu un avion privat, şi "închisă"… În prezent, într-un comunicat, emirul a denunţat hotărârea judecătorească de la Londra, "care, inevitabil, relatează doar o versiune a situaţiei" şi "nu îi protejează pe copii de atenţia mass-media", solicitând în acelaşi timp presei să respecte viaţa privată a familiei sale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-07Parerea ta...

HAZNA
08 Mar 2020

Cind ii sugea maciuca nevasta numarul 7 , cum era ? O patachina rupta in cur cu bichini si fara un euro , traia pe picior mare . Cu slugi care ii spala zdrentele si patu
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine