2020-07-04 16:10

Cum va fi PERMISĂ circulația persoanelor între Bulgaria, Grecia și Serbia

 |  21:56
Cum va fi PERMISĂ circulația persoanelor între Bulgaria, Grecia și Serbia

La o videoconferinţă în format cvadrilateral cu lideri de la Atena, Bucureşti şi Belgrad, premierul bulgar Boiko Borisov şi-a exprimat speranţa că România se va alătura în curând iniţiativei regionale de liberă circulaţie şi a dezvăluit că Bulgaria poartă tratative în vederea relaxării restricţiilor de deplasare şi cu Austria şi Germania.

Premierul bulgar Boiko Borisov a anunțat marți că circulaţia persoanelor între Bulgaria, Grecia şi Serbia va fi permisă de la 1 iunie, fără obligativitatea unei perioade de carantină de 14 zile pentru limitarea epidemiei de coronavirus.

Persoanele care călătoresc în aceste țări vor mai avea nevoie doar de o declaraţie scrisă la frontieră, care să ateste că nu prezintă simptome de COVID-19, călătoresc pe proprie răspundere şi nu sunt supuse carantinei în țara de domiciliu, precum şi de un număr de telefon pentru contact, potrivit Reuters.

La Varna

La videoconferinţa organizată la iniţiativa lui Borisov au participat preşedintele sârb Aleksandar Vucic şi premierii grec şi român, Kyriakos Mitsotakis, respectiv Ludovic Orban, precum şi miniştrii de interne, de externe, ai turismului, sănătăţii şi transporturilor din Bulgaria, Grecia, România şi Serbia. Liderii celor patru ţări urmează să se întâlnească direct pe 1 iunie, la Varna, a mai anunţat prim-ministrul bulgar, conform Agerpres.

Bulgaria şi-a închis frontierele de la jumătatea lui martie, permiţând doar repatrierea cetăţenilor bulgari şi circulaţia diplomaţilor şi a angajaţilor sezonieri, cu obligativitatea carantinei. Până acum, la nivel naţional s-au confirmat 2259 de cazuri de infectare cu coronavirus, dintre care 112 au dus la deces. Intensitatea epidemiei a început însă să scadă, ceea ce a permis relaxarea unora dintre restricții.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz