2020-08-09 20:04

Curtea Constituțională de peste Prut face stânga-mprejur: au fost ANULATE toate hotărârile care blocau instalarea noii Puteri de la Chișinău. DODON, pe Facebook: „Criza politică şi constituţională a fost depăşită. Doamne ajută!”

 |  15:22
Curtea Constituțională de peste Prut face stânga-mprejur: au fost ANULATE toate hotărârile care blocau instalarea noii Puteri de la Chișinău. DODON, pe Facebook: „Criza politică şi constituţională a fost depăşită. Doamne ajută!”

Curtea Constituţională de la Chișinău a anulat, sâmbătă, cele şase hotărâri prin care declara neconstituţionale hotărâri ale Parlamentului referitoare la alegerea Zinaidei Greceanîi drept preşedintă a legislativului, învestirea Maiei Sandu ca premier şi suspendarea lui Iogor Dodon din funcţia de preşedinte al ţării, relatează Deschide.md, preluat de Mediafax.

„Se revizuiesc şi se anulează decizia Curţii Constituţionale nr. 83 din 7 iunie 2019, hotărârea Curţii Constituţionale nr.13 din 8 iunie 2019, hotărârea Curţii Constituţionale nr.14 din 8 iunie 2019, hotărârea nr.15 din 8 iunie 2019, avizul Curţii Constituţionale nr.1 din 9 iunie 2019 şi avizul Curţii Constituţionale nr.2 din 9 iunie 2019”, a anunţat preşedintele Curții, Mihai Poalelungi.

La baza acestei hotărâri se află „demersul judecătorilor Curţii Constituţionale şi decizia plenului Curţii Constituţionale prin care s-a admis revizuirea actelor Curţii”, a precizat el.

Această hotărâre nu poate fi atacată şi intră în vigoare la data publicării în Moniorul Oficial moldovean.

Curtea Constituțională şi-a anulat astfel hotărârile prin care stabilea, la 7 iunie, un termen-limită al învestirii Guvernului, prin care declara neconstituţionale deciziile Parlamentului cu privire la alegerea Zinaidei Greceanîi speaker (preşedintă) a Legislativului şi cu privire la învestirea Guvernului condus de maia Sandu.

Curtea a anulat totodată suspendarea lui Dodon, în urma căreia Pavel Filip a promulgat decretul privind dizolvarea Parlamentului şi a convocat alegeri parlamentare anticipate la 6 septembrie.

Preşedintele moldovean a salutat aceste anulări. „Toate interpretările juridice defectuoase care au dus la instituirea crizei politice şi instituţionale în Republica Moldova au fost înlăturate. Criza politică şi constituţională a fost depăşită. Doamne ajută!”, a scris Dodon, pe pagina sa de Facebook.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-15Parerea ta...

FREACA MENTA
16 Iun 2019

ARE DE PLATIT MAFIOTII POLITICI , PENSII SPECIALE , SECURISTI , APARATUL ADMINISTRATIV , DAR SI VECHI GENERALI DIN ARMATA RUSA , STABILITI IN MOLDOVA . LA FEL CA LA NOI , SUNT IN FALIMENT TOTAL AL STATULUI . SI VREA BANI FARA NUMAR DE LA NOI . SA-SI MANINCE IZMENELE INTRE EI .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz