2019-10-15 16:51

Curtea Supremă de la Londra a decis: Brexit fără votul Parlamentului nu se poate!

 |  13:21
Curtea Supremă de la Londra a decis: Brexit fără votul Parlamentului nu se poate!

Curtea Supremă de Justiţie de la Londra a decis că Guvernul trebuie să solicite votul Parlamentului pentru declanşarea procedurii de scoatere a Marii Britanii din Uniunea Europeană (Brexit).

Guvernul Theresa May spera că va putea activa Articolul 50 al Tratatului UE fără votului Parlamentului britanic.

Însă Curtea Supremă de Justiţie a confirmat, marţi, decizia luată acum câteva luni de Înalta Curte de Justiţie: e necesar girul Camerei Comunelor şi al Camerei Lorzilor, dat fiind că referendumul care a decis Brexit nu a avut caracter juridic obligatoriu. Decizia a fost susţinută de opt judecători, în timp ce trei au votat împotrivă, informează Mediafax, citând BBC.

Gina Miller, managerul de investiţii care a sesizat Curtea Supremă în acest caz, a salutat decizia, afirmând: „Brexit a fost subiectul care a declanşat cel mai mare clivaj social; victoria mea nu este de natură politică, ci se referă la procedura ieşirii din UE”.

Principalul consilier juridic al Guvernului, Jeremy Wright, a exprimat „dezamăgire”, subliniind, însă, că Theresa May intenţionează să se conformeze deciziei.

Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist (centru-stânga, de opoziţie), a declarat: „Vom respecta rezultatul referendumului şi voinţa poporului britanic; nu vom perturba procesul de activare a Articolului 50, dar probabil vom încerca modificarea unor aspecte”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray