2020-08-04 15:08

Cutremur de 7,3 grade pe scara Richter, în estul Indoneziei. Autorităţile au emis alertă de tsunami

 |  08:28
Cutremur de 7,3 grade pe scara Richter, în estul Indoneziei. Autorităţile au emis alertă de tsunami

Un cutremur cu magnitudinea de 7,3 grade pe scara Richter a avut loc sâmbătă în Insulele Moluce, în estul Indoneziei, a anunţat Institutul american de geofizică USGS. În urma seismului a fost emisă o alertă de tsunami.

Potrivit USGS, cutremurul a avut loc la ora locală 10.31 (04.31, ora României) şi a fost localizat la o adâncime de 46 de kilometri şi la 154 de kilometri nord-vest de Insula Ternate.

"Un tsunami este posibil pe coastele situate până la 300 de kilometri distanţă" de epicentrul cutremurului, au anunţat seismologi.

Centrul de alertă a tsunamiurilor din Pacific a menţionat că „valuri tsunami ar putea atinge zone ale Indoneziei, dar şi ale Filipinelor, Japoniei, Taiwanului şi ale altor insule din Pacificul de Sud”.

Centrul a mai anunţat că valuri tsunami de 30 de centimetri până la un metru ar putea atinge zone ale Indoneziei, iar valuri sub 30 de centimetri sunt prevăzute pentru coastele Filipinelor.

"Am emis rapid o alertă de tsunami ", a declarat pentru AFP un oficial al Agenţiei meteorologice indoneziene, citat de Mediafax.

Julius Galgiano, un seismolog din cadrul Guvernul filipinez, a precizat, că Filipine au emis de asemenea o alertă de tsunami.

"Am solicitat autorităţilor locale să aibă în vedere un (eventual) tsunami de-a lungul coastelor", a spus seismologul, care a precizat că până în prezent nu s-a emis vreun ordin de evacuare şi nu există aştepări în privinţa producerii unor valuri înalte.

Un cutremur puternic care a avut loc în 2004 a provocat un tsunami devastator, ce s-a soldat moartea a 170.000 de persoane în provincia indoneziană Aceh. De asemenea, alte câteva zeci de mii şi-au pierdut viaţa în alte zone din jurul Oceanului Indian.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-11-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz