2020-07-07 03:37

CUTREMUR de aproape 7 grade pe Richter în FILIPINE. Bilanţul indică până acum patru MORŢI

 |  14:35
CUTREMUR de aproape 7 grade pe Richter în FILIPINE. Bilanţul indică până acum patru MORŢI

Cel puţin patru persoane au murit, printre care o fetiţă de 6 ani, în puternicul cutremur produs duminică în insula Mindanao, din sudul arhipelagului Filipinelor. În regiune s-au produs în ultimele luni numeroase seisme soldate cu victime, scrie Agerpres.

Cutremurul cu magnitudinea de 6,9 pe scara Richter a avut epicentrul la 56 de kilometri sud de oraşul Davao - cel mai mare oraş de pe insula Mindanao, a doua ca mărime şi cea mai sudică ce aparţine Filipinelor - şi s-a produs la o adâncime de 53 de kilometri.

Seismul a fost urmat după 20 de minute de un alt seism de 5 grade, produs la o adâncime de 10 kilometri, iar după amiaza la 15:09 ora locală s-a înregistrat o replică cu magnitudinea de 5,7 cu epicentrul la aceeaşi adâncime.

Cel puţin patru persoane au murit, printre care şi o fetiţă în vârstă de 6 ani a cărei casă s-a prăbuşit, în provincia Davao del Sur, la 1.000 de kilometri sud de Manila.

Trei centre comerciale s-au prăbuşit în oraşul Padada din aceeaşi provincie, provocând moartea a cel puţin alte trei persoane, potrivit autorităţilor locale.

Alte şase persoane au fost salvate după prăbuşirea unei clădiri, în timp ce alte multe alte victime sunt prinse în continuare sub dărâmături.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz