2019-12-11 21:16

CUTREMUR la Vatican. Doi oameni de încredere ai Papei Francisc şi-au dat DEMISIA

 |  19:07
CUTREMUR la Vatican. Doi oameni de încredere ai Papei Francisc şi-au dat DEMISIA

Purtătorul de cuvânt al Papei Francisc şi adjunctul acestuia au demisionat astăzi din funcţie într-un moment de schimbări în sistemul de comunicare al Sfântului Scaun.

Biroul de presă al Sfântului Scaun a emis un comunicat de presă, informând în legătură cu demisia purtătorului de cuvânt, americanul Greg Burke şi purtătorul de cuvânt adjunct, iberica Paloma García Ovejero. Înlocuitorul acestora va fi Alessandro Gisotti, care a ocupat funcţia de coordonator al departamentului de reţele de socializare online.

Suveranul Pontif a acceptat demisiile celor doi jurnalişti cărora le-a oferit în iulie 2016 sarcina importantă de a conduce Sala de presă a Vaticanului, în calitate de director şi director adjunct, se menţionează în document.

Într-o serie de mesaje postate luni pe Twitter, Greg Burke a spus că demisia sa și a adjunctei sale vor intra în vigoare din 1 ianuarie. "În acest moment de tranziție în comunicarea Vaticanului, credem că este mai bine ca Sfântul Părinte să aibă libertate totală în alcătuirea unei noi echipe", a scris Greg Burke. "M-am alăturat Vaticanului în 2012. Experiența a fost fascinantă (...)", a continuat el. De asemenea, jurnalista spaniolă Paloma Garcia Ovejero, prima femeie care a ocupat postul numărul doi la biroul de presă al Vaticanului, a scris pe Twitter că este "sfârșitul unei etape", mulțumindu-i Papei Francisc.

Greg Burke şi-a început activitatea la Roma din 1994, când a fost numit corespondent al revistei americane Time. De-a lungul timpului, a mai lucrat pentru reţeaua americană de presă Fox News. Paloma Garcia Ovejero a sosit la Roma în 2012 şi a devenit corespondent la Vatican şi în Italia pentru postul de radio Cope, care până atunci s-a bucurat timp de aproape 30 de ani vocea celebrei Paloma Gómez Borrero.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-12-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray