2020-02-24 01:34

CUTREMUR puternic în Pakistan: Sunt opt morți și 100 răniți

 |  19:18
CUTREMUR puternic în Pakistan: Sunt opt morți și 100 răniți

Un cutremur de suprafaţă cu magnitudinea preliminară de 5,8 s-a produs marţi în nord-estul Pakistanului, fiind simţit puternic, anunţă Institutul american de geofizică (USGS). Opt persoane şi-au pierdut viaţa, între care trei copii, şi alte 100 au fost rănite, potrivit unui bilanţ furnizat de oficiali guvernamentali şi din cadrul poliţiei, citat de agențiile internaționale de presă, informează Agerpres.

Seismul s-a produs la ora locală 16:01 (14.01, ora României), în zona New Mirpur, situată în nord-estul Pakistanului, la adâncimea de doar zece kilometri, transmite Mediafax.

Potrivit relatărilor de pe rețelele sociale, seismul a durat foarte puțin, în jur de zece secunde, dar s-a simțit foarte puternic.

Epicentrul seismului a fost stabilit la 22,3 kilometri nord de oraşul Jhelum, de-a lungul graniţei dintre provincia Punjab şi regiunea Kashmir aflată sub control pakistanez, potrivit Institutului American de Geofizică (USGS).

Cutremurul, produs la o adâncime de 10 kilometri, a fost resimţit în cea mai mare parte a provinciei Punjab şi în anumite zone din Khyber Pakhtunkhwa, în nord-vestul Pakistanului, a declarat seismologul pakistanez Muhammad Riaz. Cel mai afectat a fost oraşul Mirpur din Kashmirul pakistanez, a mai spus el.

Fotografii şi înregistrări video publicate de mass-media pakistaneze arătau în oraşul Mirpur o clădire prăbuşită şi fisuri în şosele atât de mari, încât pot să încapă maşini.

Cele mai mari pagube au fost înregistrate într-o zonă dintre Jhelum şi Mirpur, a declarat şeful Autorităţii naţionale pentru gestionarea catastrofelor din Pakistan, general-locotenentul Mohammad Afzal.

Seismul a fost resimţit până la New Delhi. Agenţia Press Trust of India a raportat că oamenii panicaţi au ieşit din case şi birouri în mai multe provincii indiene, între care Rajasthan, Punjab şi Haryana.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-09-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine