2020-06-07 00:10

Cutremurul din Nepal: A început evacuarea alpiniştilor blocaţi pe Muntele Everest

 |  10:32
Cutremurul din Nepal: A început evacuarea alpiniştilor blocaţi pe Muntele Everest

Elicopterele au început, luni dimineaţa, evacuarea alpiniştilor blocaţi pe Muntele Everest, în urma avalanşelor declanşate de cutremurul cu magnitudinea de 7,8 grade care s-a produs sâmbătă în Nepal, potrivit unui anunţ făcut de alpinistul român Alex Găvan.

Citeşte şi: Bilanţul cutremurului din Nepal a crescut la 3.218 morţi

"Evacuarea alpiniştilor blocaţi în taberele 1 şi 2 continuă. Trei elicoptere zboară non-stop. Din cauza altitudinii mari, sunt transportate doar câte două persoane o dată. Vremea este bună", a scris alpinistul român Alex Găvan pe conturile sale de Facebook şi Twitter.

Echipele de salvare au declarat pentru BBC că alpiniştii blocaţi pe Everest nu au putut coborî deoarece echipamentul lor a fost luat de avalanşe.

Ministerul român de Externe a precizat că 28 de români au fost localizaţi în Nepal şi se află în siguranţă.

"Ministerul Afacerilor Externe informează că pe parcursul zilei de 26 aprilie 2015, au mai fost identificaţi încă 9 cetăţeni români care de asemenea se află în afara oricărui pericol. Astfel, bilanţul cetăţenilor români localizaţi, contactaţi şi care sunt în siguranţă la acest moment este de 28 de persoane", se precizează într-o informare de ultimă oră a MAE.

MAE a mai precizat că nu a primit nicio confirmare oficială referitoare la existenţa vreunui cetăţean român, printre victimele seismului.

Purtătorul de cuvânt al armatei nepaleze, Jagdish Pokhrel, a declarat pentru AP că aproape toţi cei 100.000 de soldaţi sunt implicaţi în operaţiunile de salvare.

"Nouăzeci la sută din armată este acolo pentru a participa la misiunile de căutare şi salvare. Ne concentrăm eforturile pe salvarea oamenilor", a afirmat acesta. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-04-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine