2020-07-11 02:35

CUTREMURUL din TURCIA, nou bilanț – cel puțin 31 de MORȚI și peste 1.600 de RĂNIȚI

 |  10:13
 CUTREMURUL din TURCIA, nou bilanț – cel puțin 31 de MORȚI și peste 1.600 de RĂNIȚI

Puternicul seism care s-a produs, vineri, în estul Turciei, a făcut cel puţin 31 de victime, potrivit celui mai recent bilanţ anunţat, duminică, de autorităţile din această ţară, informează AFP, preluată de Agerpres.

Numărul persoanelor rănite în provinciile Elazig şi Matalya este de cel puţin 1.607, a anunţat Agenţia naţională de gestionare a catastrofelor (AFAD).

Seismul s-a produs vineri la ora 17:55 GMT în provincia Elazig şi a avut o magnitudine de 6,7, potrivit Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS).

Echipele de intervenţie continuau duminică dimineaţă operaţiunile de căutare a eventualilor supravieţuitori sub dărâmăturile din centrul oraşului Elazig, a dezvăluit un corespondent al AFP.

Potrivit AFAD, 45 de persoane au fost descoperite în viaţă sub dărâmături, începând de vineri.

Aproape 80 de clădiri s-au prăbuşit în Elazig şi Malatya, iar 645 de imobile au fost grav avariate, potrivit aceleiaşi surse.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan s-a deplasat sâmbătă în cele două provincii afectate de seism şi a spus că „măsurile necesare vor fi luate imediat (...) pentru ca nicio persoană să nu rămână fără locuinţă".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz