2020-01-27 06:41

Date UNICEF îngrijorătoare despre imigranți

 |  18:54
Date UNICEF îngrijorătoare despre imigranți

Unicef anunță că cel puţin 185 de copii imigranţi au murit înecaţi în Marea Egee în timp ce încercau să ajungă pe cale maritimă din Turcia în Grecia. Dintre aceștia 90 de copii și-au pierdut viața doar în luna octombrie.

Aproximativ 590 de persoane au murit în Marea Egee, partea estică a Mării Mediterane, în cursul acestui an, în încercarea de a ajunge din Turcia în Grecia, potrivit UNICEF.

"În Marea Egee, aproximativ 30% dintre cei care au murit în acest an sunt copii. Ceea ce înseamnă 185 de copii din totalul de 590 de persoane decedate în estul Mării Mediterane în acest an", a declarat, marţi, Sarah Crowe, un purtător de cuvânt al UNICEF, pentru agenţia turcă Anadolu.

Potrivit UNICEF, 5% dintre persoanele decedate în estul Mării Mediterane aveau vârsta mai mică de doi ani. Cei mai mulţi dintre copii refugiaţi care au murit în 2015 proveneau din Siria, Afganistan şi Irak şi aveau sub 12 ani, conform UNICEF.

În funcţie de statisticile UNICEF, 30% dintre cei care au murit în Marea Mediterană au fost copii, ceea ce înseamnă că peste 1.000 de copii au murit înecaţi în 2015 până în prezent, dar organizaţia nu are date exacte şi definitive în această privinţă.

"Nu deţinem date exacte despre câţi copii au murit în Marea Mediterană, deoarece datele referitoare la vârstele celor care au murit astfel sunt greu de procurat în zona centrală a Mării Mediterane", a subliniat Crowe.

"În total, mai mulţi oameni au murit în zona centrală a Mediteranei, 2.890 de persoane până acum", a precizat Crowe, ceea ce înseamnă în jur de 81% dintre decesele înregistrate pe Mediterană.

"Nu ştim câţi dintre cei care au murit în zona centrală a Mediteranei sunt copii. Dar sunt mai puţini decât în zona de est a Mediteranei, în condiţiile în care mai puţini copii călătoresc în zona centrală a Mediteranei", a subliniat purtătorul de cuvânt al UNICEF.

Potrivit UNICEF, unul din cinci imigranţi din totalul celor de 870.000 care au traversat Mediterana este minor. În perioada ianuarie-septembrie 2015, peste 200.000 de cereri de azi au fost depuse în UE de către copii. Un sfert din aceştia provin din Siria, urmaţi de afgani în procent de 18%.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-12-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine