2020-01-24 13:13

David Cameron: Marea Britanie trebuie să facă mai mult în Siria

 |  16:44
David Cameron: Marea Britanie trebuie să facă mai mult în Siria

Parlamentul de la Londra s-a reunit vineri într-o sesiune specială dedicată ameninţării teroriste a Statului Islamic. Prim-ministrul David Cameron speră că va putea obţine de la clasa politică britanică susţinerea pentru o campanie militară împotriva organizaţiei jihadiste.

Liderul britanic David Cameron s-a pronunţat vineri pentru o mai mare implicare a Londrei în conflictele din Orientul Mijlociu. El a convocat reunirea de urgenţă a Parlamentului pentru a se asigura de susţinerea tuturor partidelor pentru campania de bombardamente împotriva grupării teroriste Statul Islamic. Unii dintre membrii Partidului Conservator, formaţiunea politică al cărui preşedinte este David Cameron, cer însă extinderea loviturilor aeriene în Siria.

David Cameron a explicat deputaţilor britanici că intervenţia militară în Irak „ar putea dura ani de zile”, „răbdarea şi perseverenţa” fiind esenţiale pentru obţinerea victoriei.  Chiar şi liderul opoziţiei, laburistul Ed Miliband, şi-a exprimat susţinerea pentru propunerea premierului David Cameron, infomrează Agerpres. „Nu putem pur și simplu să stăm fără să facem nimic în fața amenințării din partea Statului Islamic”, a afirmat politicianul britanic.

Camera Comunelor din Marea Britanie a votat în urmă cu un an împotriva represaliilor militare la adresa regimului sirian condu de preşedintele Bashar al Assad, acuzat la acea vreme de folosirea armelor chimice. Statele Unite ale Americii, Franţa şi mai multe state arabe au început deja o campanie de lovituri aeriene împotriva forţelor teroriste ale Statului Islamic.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-09-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine