2020-07-11 01:29

De ce anume s-au atașat foarte puternic cetățenii UNGARIEI

 |  17:14
De ce anume s-au atașat foarte puternic cetățenii UNGARIEI

Comisarul european pentru justiţie, belgianul Didier Reynders, acuza în luna decembrie 2019 Polonia şi Ungaria, că fac paşi înapoi în privinţa standardelor democratice. Acuzațiile au avut loc în contextul unei reuniuni a Consiliului Afaceri Generale la Bruxelles, în care cele două state erau îndemnate să respecte statul de drept.

Contrar “tirurilor” artileriei grele ale UE către Ungaria, iată că cetățenii acestei țări dau dovadă de ceva foarte puternic. Și anume, conform unui sondaj de opinie realizat de European Social Survey, cetăţenii Ungariei manifestă un ataşament foarte puternic faţă de UE. Mai precis, în Ungaria, după schimbarea regimului, alegătorii afirmă pe toate canalele existente că apartenenţa lor faţă de Europa în dimensiunea internaţională este cea mai importantă pentru ei.

A mai rezultat din sondaj că ţările membre ale UE sunt mai ataşate emoţional de propria naţiune decât de Uniunea Europeană, potrivit infostart.hu, citat de rador.ro: „În toate ţările membre ale UE, ataşamentul faţă de propria ţară, de propria naţiune, este mai puternic, acesta fiind de două-trei ori mai mare în comparaţie cu ataşamentul manifestat faţă de Uniunea Europeană”.

E pe primul loc

Dar Ungaria face diferența: “În schimb, în Ungaria este mai puternic sentimentul de afecţiune faţă de UE. Ataşamentul faţă de UE a fost măsurat pe o scală de la 1 la 10, în care ataşamentul cetăţenilor ungari faţă de UE a obţinut 63 de puncte procentuale, în timp ce ataşamentul lor faţă de Ungaria a primit 77%. Cele două valori sunt foarte apropiate, astfel că Ungaria a ajuns pe primul loc din acest punct de vedere. “Finlandezii au dat dovadă de cel mai înalt grad de ataşament faţă de propria lor de ţară”, a precizat analistul politic ungar András Pulai.

Care a mai adăugat că şi sondajele de opinie realizate în Ungaria demonstrează că…Ungaria manifestă un ataşament puternic faţă de Uniunea Europeană. András Pulai a arătat și că majoritatea ţările din UE au o viziune pozitivă asupra Uniunii Europene. „În majoritatea ţărilor membre ale UE, peste 50% din populaţie este ataşată de UE, însă în unele ţări nu se constată această tendinţă, ca de exemplu în Marea Britanie, ceea ce nu este surprinzător după referendumul privind Brexit”, a mai spus András Pulai. În anul 2018, datele Eurobarometrului Parlamentului European confirmau creșterea constantă a sprijinului românilor față de UE. Astfel, 71% dintre romani (61% in octombrie 2017) consideră că țara lor a beneficiat de pe urma calității de membră a UE.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz