2020-04-09 04:40

De ce vor fi exterminați PAPAGALII din Madrid

 |  22:16
De ce vor fi exterminați PAPAGALII din Madrid

Municipalitatea din Madrid a început pregătirile pentru a extermina aproape întreaga populaţie de papagali care se află în libertate în oraş. Exterminarea este programată să înceapă în octombrie și va dura 23 de luni. De unde a început totul și de le așteaptă o soartă crudă pe aceste zburătoare?

Peste 11.000 de exemplare, reprezentând 90% din populaţia totală de papagali din Madrid, vor fi sacrificate în cadrul acestui program, după cum tocmai au anunţat oficiali guvernamentali. Papagalii cu pricina, care bântuie prin orașul Madrid, sunt specii invazive despre care consiliul local afirmă că reprezintă o pacoste pentru oameni şi o ameninţare pentru sănătatea publică, după cum notează Reuters. Exterminarea papagalilor madrileni a fost criticată de mai multe asociaţii care militează pentru drepturile animalelor, Procedura vizează ţinerea sub control a numărului de papagali prin distrugerea cuiburilor, îndepărtarea ouălor şi capturarea atât a puilor, cât şi a adulţilor cu ajutorul unor plase şi a unor cuşti.

Cuiburi mari şi destul de grele

"Eutanasierea etică a păsărilor va fi realizată folosind metode care nu contravin normelor de bunăstare a animalelor", au anunţat reprezentanţii departamentului de mediu din cadrul Primăriei din Madrid. Numărul papagalilor a crescut cu o treime în ultimii trei ani, iar aceste păsări au construit 4.400 de cuiburi în oraş în 2019, potrivit Consiliului Municipal, care este condus din luna iulie a anului trecut de o alianţă compusă din conservatori şi extrema dreaptă. Papagalii construiesc cuiburi mari şi destul de grele, care riscă uneori să cadă din copaci şi, ocazional, în căderea lor, să rupă crengi care ajung pe trotuare şi pe carosabil, potrivit unor documente oficiale.

Asociaţiile pentru protecţia animalelor neagă impactul negativ al acestor păsări asupra florei şi faunei locale şi au pus sub semnul întrebării tehnicile de capturare şi exterminare anunţate de Consiliul Municipal. Aceleaşi asociaţii au denunţat folosirea potenţială a gazării, o tehnică pe care o consideră plină de cruzime.

Pot fi colorați și voioși, dar…

Partidul Animalist Împotriva Maltratării Animalelor (PACMA) este una dintre numeroasele organizaţii spaniole care au criticat decizia Consiliului Municipal. O petiţie susţinută de PACMA, care cere stoparea acestei iniţiative, a fost semnată până în prezent de peste 32.000 de persoane.

Pot fi drăguți, colorați și voioși, dar acești papagali care provin din America de Sud și-au stabilit reședința la Madrid și în alte orașe spaniole, iritându-i pe rezidenți cu ghearele lor stridente și destabilizând ecosistemul, potrivit Business Insider. Păsările mici, verzi strălucitoare și cu pieptul cenușiu - cunoscute și sub numele de “papagalii quaker” - au ajuns pentru prima dată în Spania în cuști ca animale de companie, dar unele au scăpat șiau gustat din plin libertatea, potrivit aceleiași publicații. Maria Moreno, care locuiește în cartierul Los Carmenes din sud-vestul Madridului, a declarat pentru Business Insider că i-a observat pentru prima dată în urmă cu câțiva ani. „Zgomotul și mizeria pe care o fac sunt îngrozitoare”, spune ea, adăugând „că fac mizerie și pe mașini”. Unele districte din Madrid, precum și parcuri precum Casa de Campo sau Retiro, sunt pline de asemenea păsări, care provin din Argentina, Brazilia, Paraguay, Uruguay și Bolivia.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-15Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
16 Feb 2020

din acelasi motiv pentru care vor fi exterminate curvele de la bordelul cu felinar rosu numit Bruxelles.bla bla blaaaaaaaaaa.Si alea se caca peste tot si nu se sterg la cur decat cu limbile prostilor
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine