2020-04-09 04:49

De urmărit: A început procesul Facebook cu fiscul!

 |  21:43
De urmărit: A început procesul Facebook cu fiscul!

Rețeaua socială e obligată să plătească o restanță de nouă miliarde de dolari. Procesul început pe această “bază“ ar putea crea un precedent în justiția americană, referitor la practica uzuală a multinaționalelor de a-și transfera profiturile în țările cu impozite mai mici.

Într-o instanţă din San Francisco a început un proces în care IRS (Internal Revenue Service, autoritatea fiscală din SUA) solicită Facebook plata unor restanţe de nouă miliarde de dolari, potrivit AFP. În faţa judecătorului urmează să compară mai mulţi reprezentanţi de rang înalt al companiei.

Dosarul se referă la un transfer de proprietate intelectuală efectuat în 2010 de Facebook către o filială din Irlanda. Fiscul acuză compania că a declarat o valoare mai mică decât cea reală a tehnologiei transferate, scăzând astfel suma datorată ca impozit Statelor Unite. Facebook susţine că filiala irlandeză a plătit de fapt mai mult decât valoarea reală a activelor, ceea ce a dus la o supraimpozitare în SUA.

Ar putea fi  un precedent

Procesul ar putea crea un precedent în justiţia americană, referitor la practica uzuală a multinaţionalelor de a-şi transfera profiturile în ţările cu impozite mai mici.

Bertie Thomson, purtător de cuvânt al reţelei sociale, a declarat într-un e-mail trimis AFP că procesul se referă la „tranzacţii din 2020, când Facebook nu avea venituri din publicitatea pe telefoanele mobile, activităţile internaţionale erau ezitante şi produsele de publicitate digitală nu fuseseră încă validate în practică”. „Suntem nerăbdători să ne prezentăm argumentele în faţa judecătorului şi să punem capăt acestei proceduri contencioase care durează de câţiva ani”, a susţinut el. Adăugând că „activitatea noastră a înregistrat suişuri şi coborâşuri, dar ne asumăm acţiunile efectuate acum mai bine de zece ani, într-o perioadă când firma noastră era expusă la riscuri şi incertitudini ridicate”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine