2019-10-20 22:18

Deces în familia regală a Danemarcei. Prinţul consort Henrik a murit la 83 de ani

 |  09:21
Deces în familia regală a Danemarcei. Prinţul consort Henrik a murit la 83 de ani

Prinţul Henrik, soţul reginei Margrethe a II-a a Danemarcei, a decedat marţi noaptea, la vârsta de 83 de ani, a anunţat casa regală daneză, într-un comunicat.

Prinţul suferea de o afecţiune pulmonară, pentru care a fost tratat din ianuarie la Rigshospitalet (spitalul regatului) din Copenhaga, de unde a fost externat când starea i s-a înrăutăţit. El a murit în somn, la palatul Fredensborg, la circa 40 de kilometri la nord de capitală, avându-i alături pe regină şi pe cei doi fii. 

"Majestatea Sa prinţul Henrik a decedat în somn, marţi 13 februarie, la ora 11.18 pm, la Palatul Fredensborg. Majestatea Sa Regina şi cei doi fii i-au fost alături", arată comunicatul publicat de Casa Regală a Danemarcei.

Prinţul Henrik s-a căsătorit cu Margrethe în 1967, convertindu-se la literanism. Aceştia au doi fii, pe Federik, născut în 1968 şi pe Joachim, născut în 1969.

În anul 2000, cuplul regal danez a efectuat o vizită de stat de trei zile în România, la invitaţia preşedintelui Emil Constantinescu, fiind primiţi la Palatul Cotroceni de liderul român de la vremea respectivă şi soţia sa, Nadia Constantinescu, în cadrul unui ceremonial oficial.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-02-14Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
14 Feb 2018

"Prinţul Henrik s-a căsătorit cu Margrethe în 1967, convertindu-se la literanism".......literanism??????cred ca era vorba de LUTERANISM......ce parere aveti de greseala asta domnilor
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray