2020-08-03 15:43

Decizie în Marea Britanie: se ELIMINĂ carantina pentru 50 de țări

 |  18:11
Decizie în Marea Britanie: se ELIMINĂ carantina pentru 50 de țări

Marea Britanie intenţionează să renunţe la obligativitatea izolării epidemice pentru cetăţenii care vin din peste 50 de ţări, în principal cele europene, anunţă Guvernul de la Londra. Pe listă vor fi incluse peste 50 de ţări, inclusiv Germania, Franţa, Spania şi Italia, dar nu şi Statele Unite, au declarat oficiali britanici citaţi de agenţia de presă Reuters. România nu a fost inclusă pe această listă, carantina fiind în continuare obligatorie pentru cetățenii din țara noastră.

Obligaţia intrării în carantină la revenirea în Marea Britanie din aceste ţări va fi anulată începând din 10 iulie. Măsura se va aplica în primul rând în regiunea Anglia. Guvernele din celelalte regiuni ale Marii Britanii - Ţara Galilor, Scoţia şi Irlanda de Nord - pot aplica măsuri autonome. Deocamdată, măsura nu se va aplica pentru Statele Unite sau pentru alte ţări care înregistrează în continuare un număr mare de infecţii cu noul coronavirus, notează Mediafax.

România nu a prins această listă, însă țări precum Ungaria sau Serbia au fost incluse și cetățenii lor nu vor mai sta în carantină când ajung în Regatul Unit.

De la debutul pandemiei, în Regatul Unit, au fost înregistrate 283,757 de cazuri pozitive cu COVID-19. 43,995 de britanici și-au pierdut viața în lupta cu SARS-CoV-2, procentul de deces fiind unul însemnat, circa 15%.

"Vor fi peste 50 de ţări şi, dacă adăugăm teritoriile de peste mări, 60 de zone; lista va fi publicată astăzi", a declarat Grant Shapps, secretar de stat în Ministerul britanic al Transporturilor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-07-03Parerea ta...

GLIA STRăMOșEASCă
03 Iul 2020

Acum se vede, mai bine ca oricând, ce însemnă să funcționezi într-o țară cu un procent înfiorător de mare de analfabeți. De oameni care nu știu să scrie, dar acești analfabeți se consideră experți în politică mondială, în medicină sau cred că suntem conduși de extratereștri .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz