2019-10-17 08:36

Declanşarea procedurii de destituire a lui Trump! Declaraţia secretarului de presă al Casei Albe

 |  08:35
Declanşarea procedurii de destituire a lui Trump! Declaraţia secretarului de presă al Casei Albe

Preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi a anunţat marţi declanşarea procedurii de destituire a preşedintelui SUA Donald Trump, primul pas fiind începerea unei anchete vizând o convorbire telefonică a acestuia cu preşedintele Ucrainei, care a avut loc în vara acestui an. Donald Trump a reacţionat pe Twitter numind acţiunea împotriva sa o vânătoare de vrăjitoare şi reclamând că democraţii nici măcar nu au aşteptat să vadă transcrierea convorbirii.

Secretarul de presă al Casei Albe Stephanie Grishams i-a criticat pe democraţi, afirmând că ”au distrus orice şansă de progres legislativ pentru oamenii acestei ţări continuând să-şi concentreze toată energia pe atacuri politice partizane”. ”Atacurile lor asupra preşedintelui şi a agendei sale nu sunt doar partizane şi patetice, ci şi o abandonare a datoriei lor constituţionale”, a spus Grishams.

Donald Trump este acuzat că, într-o comvorbire telefonică, a făcut uz de funcţie pentru a face presiuni asupra preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, şi a-l determina să declanşeze o anchetă de corupţie care să îl prejudicieze pe Joe Biden, posibil rival al său la prezidenţialele din 2020. Preşedintele a recunoscut duminică faptul că în timpul convorbirii cu Zelenski, de pe 25 iulie, a discutat despre Biden şi fiul acestuia, care a lucrat la o companie care făcea foraje pentru gaze în Ucraina. Trump a negat însă că a încercat să îl convingă să lanseze o investigaţie de corupţie împotriva celor doi, în schimbul deblocării ajutorului militar pentru Ucraina.

Nancy Pelosi a anunţat marţi începerea unei anchete, afirmând că în cazul acţiunilor lui Trump pare să fie vorba despre subminarea securităţii naţionale şi despre încălcarea Constituţiei, conform Reuters,

“Preşedintele trebuie tras la răspundere. Nimeni nu este mai presus de lege”, a spus Nancy Pelosi.

Trump a anunţat marţi că a autorizat publicarea transcrierii convorbirii telefonice pe care a avut-o în această vară cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski.

El a comentat apoi anunţul lui Pelosi într-o serie de postări pe Twiiter, acuzând că a fost făcut într-o zi foarte importantă la Naţiunile Unite, unde a fost un succes, pe care democraţii şi-au propus să-l distrugă şi că este vorba despre o vânătoare de vrăjitoare.

”Nici măcar nu au văzut transcrierea convorbirii. O veritabilă vânătoare de vrăjitoare”, a mai afirmat preşedintele SUA.

Doar trei preşedinţi americani au fost vizaţi de proceduri de destituire. Doi au fost suspendaţi - Andrew Johnson în 1868 şi Bill Clinton în 1998 - dar în cele din urmă au reuşit să-şi ducă la capăt mandatul. Un al treilea, Richard M. Nixon, şi-a dat demisia în 1974 pentru a evita să fie pus sub acuzare în scandalul Watergate..


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-09-25Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
25 Sep 2019

democratii sunt niste loseri care nu vor sa recunoasca ca au pierdut alegerile..ha ha ha
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray