2019-12-11 04:35

Democraţii anchetează în Congres o presupusă obstrucţionare a justiţiei de către Trump

 |  10:29
Democraţii anchetează în Congres o presupusă obstrucţionare a justiţiei de către Trump

Democraţii anchetează în Congres cu privire la o obstrucţionare a justiţiei a lui Donald Trump. Comisia Juridică din Camera reprezentanţilor vrea documente de 60 de persoane şi entităţi între care fiul preşedintelui Donald Trump Jr, directorul financiar al Trump Organization Allen Weisselberg şi Departamentul Justiţiei

Congresmeni americani urmează să-i ceară fiului mai mare al preşedintelui şi unui conducător de rang înalt al Trump Organization să predea documente în cadrul investigaţiilor lor cu privire la Donald Trump, a anunţat un ales congreman, relatează AFP.

Preşedintele Comisiei Juridice din cadrul Camerei Reprezentanţilor, majoritar democrată, Jerry Nadler a declarat diminică la postul ABC News că Donald Trump Jr. şi Allen Weisselberg, directorul financiar al Trump Organization, se află între cele aproximativ 60 de persoane şi entităţi care urmează să primească o citaţie în acest sens luni.

Aceste investigaţii au ca obiectiv ”să prezinte cazul în faţa poporului pe tema obstrucţionării justiţiei, corupţiei şi unor abuzuri de putere” de care s-ar face vinovat preşedintele, a precizat acest reprezentant al New Yorkului în camera inferioară a Congresului.

”Vom lansa investigaţii cu privire la abuz de putere, corupţie (...) şi obstrucţionarea justiţiei. Treaba noastră este protejăm statul de drept”, a declarat preşedintele Comisiei Jurdicie din cadrul Camerei Reprezentanţilor în emisiunea ABC "This Week". 

”Este foarte clar că preşedintele a obstrucţionat justiţia”, a apreciat Nadler, bazându-şi spusele pe acuzaţii repetate de ”vânătoare de vrăjitoare” lansate de al 45-lea preşedinte al Statelor Unite la adresa anchetei procurorului Robert Mueller cu privire la o posibilă complicutate cu Rusia în alegerile prezidenţiale din 2016.

Alte probe ale obstrucţionării justişiei, în opinia congresmanului democrat, sunt concedierea directorului FBI James Comey în mai 2017, care are legătură, cel puţin în parte, cu această ”maşnă rusă” potrivit civintelor folosite de Donald Trump însuşi, la acea vreme, pentru a cataloga suspiciuni de complicitate între Moscova şi echipa sa de campanie.

Investigaţii cu fost lansate de către procurorul Robert Mueller, numir de către Departamentul Justiţiei în mai 2017, după demiterea lui Comey.

Preşedintele american a fost prezentat, săptămâna trecută, într-un mod prea puţin măgulitor de către fostul său avocat Michael Cohen, care l-a acuzat în Congres că este un ”escroc” cu legături suspecte de Moscova.

În această audiere, devastatoare pentru locatarul Casei Albe, fostul său confident a evocat numeroase cazuri care-l implică, în opinia sa, pe Donald Trump, de la un poiect imobiliar la Moscova şi până la cumpărarea tăcerii unor foste amante, trecând prin cunoaşterea dinainte a dezvăluirilor WikiLeaks despre rivala sa democrată Hillary Clinton.

”Eu sunt un om nevinovat, persecutat de anumite persoane foarte rele (...) şi orupte, într-o vânătoare de vrăjitoare care este ilegală şi care n-ar fi trebuit să fie autorizată vreodată”, a scris duminică pe Twitter Donald Trump, catalogându-şi fostul avocat drept ”mincinos”. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-04Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

De ce PSD + Trump = love În România, Partidul Social Democrat, în Moldova, Partidul Socialist, în Rusia, Rusia Unită (partidul lui Putin) și comuniștii chiar, au aplaudat victoria lui Donald Trump în alegerile prezidențiale. Trump, care a fost candidatul Partidului Republican – conservator, de dreapta - și a câștigat alegerile cu mesaje complet incompatibile cu ale unei formațiuni autentice de stânga
27 Ian 2017 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray