2020-01-29 04:36

Departamentul de Stat al SUA: Tot mai mulți combatanți din gruparea Statul Islamic (SI) dezertează

 |  07:47
Departamentul de Stat al SUA: Tot mai mulți combatanți din gruparea Statul Islamic (SI) dezertează

Reprezentantul Departamentului de Stat al SUA a declarat, luni, că tot mai mulți combatanți din gruparea Statul Islamic (SI) dezertează, organizația jihadistă folosind mai mulți copii-soldați, relatează AFP, citat de Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, John Kirby, nu a confirmat informațiile potrivit cărora un dezertor american ar fi fost capturat de peshmerga (forțele kurde) în nordul Irakului.

Acesta a afirmat doar că SUA lucrează "strâns cu autoritățile irakiene și kurde pentru a avea mai multe elemente care să confirme veridicitatea acestor informații".

John Kirby a ţinut să precizeze că "sunt tot mai mulți dezertori" din rândurile SI, iar "Daesh (acronim în limba arabă pentru SI) se bazează mai mult pe copii-soldați".

"De obicei, ei se bazează pe copii pentru informații, pentru a obține informații... și apoi îi folosesc pentru atacuri sinucigașe, ceea ce au făcut întotdeauna. Și acum avem mai multe informații că ei folosesc copiii pentru lupte reale, alături de combatanți adulți. Toate acestea oferă un bun indiciu că ei au dificultăți de recrutare și menținere a efectivelor. Se pare că bazele (SI) în ceea ce privește efectivele și resursele (umane) se fisurează", a precizat John Kirby.

Acesta a ţinut să menţioneze că SUA "consideră încă foarte serioasă această amenințare".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-03-15Parerea ta...

IMEDIAT
15 Mar 2016

Toti sunt socati , drogati si niste relicve . Se intorc unde si ce sa faca ??? Sa ramana intre bomb , s-au dus ca boii si au luat plasa .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine