2019-10-23 13:20

Descoperire ȘOCANTĂ într-o canalizare din Marea Britanie: este lung cât două autobuze

 |  19:05
Descoperire ȘOCANTĂ într-o canalizare din Marea Britanie: este lung cât două autobuze

Vor fi necesare opt săptămâni pentru a descompune formaţiunea de grăsime, ulei şi şerveţele umede dintr-o reţea de canalizare din Sidmouth, Devon.

O bucată formată din grăsime întărită, ulei şi şerveţele umede, a cărei lungime care depăşeşte două autobuze supraetajate, a fost găsită într-o reţea de canalizare la câţiva metri distanţă de apele mării într-o staţiune populară din oraşul Devon.

Muncitorii vor fi nevoiţi să lucreze opt săptămâni pentru a tăia în bucăţi şi a îndepărta „fatberg-ul” de 64 de metri lungime dintr-o canalizare aflată sub faleza din Sidmouth.

Societatea care se ocupă cu îngrijirea apelor din zonă va începe o iniţiativă de informare a publicului cu privire la pericolele acestui fenomen. Funcţionarii publici îi avertizează pe locuitorii zonei să nu „alimenteze” acest „fatberg” prin aruncarea de grăsimi, ulei, untură şi şerveţele umede în sistemul de canalizare.

Directorul companiei, Andrew Roantree, a afirmat că „acest fenomen al poluării mediului înconjurător nu apare doar în marele oraşe din Marea Britanie, dar chiar şi aici în orăşelele situate pe coastă.”

„Este cea mai mare bucată descoperită până acum şi va fi nevoie de opt săptămâni pentru a diseca acest monstru în condiţii de muncă excepţional de grele., potrivit Mediafax.

„Din fericire a fost găsit din timp şi nu a prezentat un risc pentru apele din zonă. Dacă ar fi să păstrăm măcar o rezoluţie de an nou, să fie aceea de a nu turna grăsimi, uleiuri sau untură pe scurgeri, sau de a nu arunca şerveţele umede în vasul de toaletă. Să trecem conductele la dietă şi să nu mai alimentăm acest monstru.”


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-08Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

Another Brexit in the Wall A venit și B-Day, ziua referendumului pro sau contra ieșirii Marii Britanii din UE, celebrul Brexit. La cum arată sondajele și cotele de la casele de pariuri londoneze, tabăra ce se opune exit-ului este mai numeroasă, deci insularii vor rămâne în Uniune. Deocamdată
22 Iun 2016

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray