2020-04-05 08:52

Din SPAȚIU: Ce anume a văzut la România satelitul Sentinel 2

 |  21:01
Din SPAȚIU: Ce anume a văzut la România satelitul Sentinel 2

Reprezentanţa Comisiei Europene în România a publicat, pe Facebook, o poză spectaculoasă cu România văzută din spaţiu. Imaginea a fost realizată de satelitul european Sentinel 2 din cadrul unui program spaţial dedicat mediului.

“România surprinsă de satelitul european #Sentinel2, din cadrul programului Copernicus EU. Copernicus EU este programul UE de observație a Pământului, coordonat și gestionat de Comisia Europeană” - astfel e scris în dreptul fotografiei, pe Facebook. România văzută din spațiu are verdeață abundentă într-o anumită zonă a țării, în timp ce în alte zone culoarea verde apare mai puțin. Imaginea a fost realizată de satelitul Sentinel 2. În imagine se vede clar unde predomină verdele pe harta ţării, mai exact în zona Munţilor Carpaţi, în timp ce în restul regiunilor culoarea verde, care înseamnă verdeaţă abundentă, apare mai puţin. Imaginea poate fi văzută aici: https://www.facebook.com/reprezentanta.comisiei.europene.in.romania/photos/a.479195092030/10156962710112031/?type=3

Un întreg proces de plasare pe orbită

Programul Copernicus EU furnizează informaţii în timp real asupra zonelor de uscat şi a oceanelor pentru a putea elabora politici de mediu în cunoştinţă de cauză. Primul satelit din program, Sentinel -1A a fost lansat pe 3 aprilie 2014. De la lansarea din 2014, Uniunea Europeană a pus în mișcare un întreg proces de plasare pe orbită până în 2030 a unei constelații de aproape 20 de sateliți suplimentari. Copernicus colectează, de asemenea, informații de la sistemele in situ cum ar fi stațiile terestre, care furnizează date obținute cu ajutorul unei multitudini de senzori tereștri, maritimi sau aerieni.

Serviciile Copernicus transformă acest volum mare de date provenite de la sateliți și de la instalațiile in situ în informații cu valoare adăugată, prin prelucrarea și analizarea datelor. Seturile de date colectate de-a lungul anilor și al deceniilor permit compararea și căutarea, asigurându-se astfel monitorizarea schimbărilor; modelele sunt examinate și folosite pentru a crea previziuni mai bune, de exemplu, în cazul oceanului și al atmosferei. Imaginile prin satelit permit crearea unor hărți, identificarea caracteristicilor și a anomaliilor, precum și extragerea de informații statistice.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-20Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BETON
19 Feb 2020

vai vai ,oameni buni ,nu se vede verdeata !?Iarna si un copil de cls 1 stie ca doar brazii sunt verzi
ZBORUL INTERSTELAR
19 Feb 2020

Multa ipocrizie domnilor . Ridicați standardul și confortul de viata al fiecărui roman in parte pentru o viata fericita și prospera și astfel romanul de început își va vizita rudele neamurile pe la țara și tot astfel va învață sa călătorească și sa-și iubească țara și natura. ( Romanul nu va ajunge prea curând in spațiu pentru ca nu are suficienți bani ) Privește către dantura si fata fiecărui roman si vei descoperi: Cele mai bune viitoare imagini HORROR
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine