2019-12-07 13:24

Directorul financiar al HUAWEI dă în judecată guvernul canadian pentru ARESTAREA sa: Nu credeţi în tot ceea ce auziţi

 |  09:50
Directorul financiar al HUAWEI dă în judecată guvernul canadian pentru ARESTAREA sa: Nu credeţi în tot ceea ce auziţi

Directorul financiar al companiei chineze Huawei, Meng Wanzhou, a anuntat ca da in judecata autoritatile canadeniene, ca urmare a arestarii sale in luna decembrie 2018. Huawei Technologies a lansat un anunţ publicitar în paginile principalelor ziare din SUA, îndemnând cititorii să nu creadă "tot ceea ce aud" despre firma de tehnologie chineză, ca metodă de apărare împotriva acuzaţiilor guvernamentale ale SUA că echipamentele sale pot fi utilizate pentru a spiona.

Meng Wanzhou a fost arestata anul trecut, pe aeroportul din Vancouver, fiind acuzata de fraude in legatura cu incalcarea sanctiunilor impuse de Statele Unite impotriva Iranului.

Meng neaga toate acuzatiile care i se aduc, iar autoritatile americane incearca in prezent sa o extradeze, scrie BBC.

Aceasta a depus o plangere civila impotriva guvernului Canadei, a agentiei de frontiera (Canadian Border Services Agency/ CBSA) si a politiei (Royal Canadian Mounted Police/ RCMP) pentru "incalcari grave" ale drepturilor sale civile.

Ea sustine ca ofiterii CBSA au retinut-o, perchezitionat-o si interogat-o la aeroport sub "pretexte false", inainte de a fi arestata de politistii canadieni.

Potrivit documentelor, ofiterii au incercat astfel sa obtina informatii pe care "nu credeau ca le-ar fi obtinut daca reclamanta ar fi fost arestata imediat", incalcandu-i drepturile in temeiul Cartei Canadiene a Drepturilor si Libertatilor.

Retinerea ei a fost "ilegala" si "arbitrara", se arata in plangere, iar ofiterii "in mod intentionat nu au informat-o cu privire la adevaratele motive de detentie, dreptul la un avocat si dreptul la tacere", citeaza ziare.com.

Amintim ca in 6 decembrie autoritatile canadiene au arestat-o in Vancouver pe Meng Wanzhou, directorul financiar al companiei Huawei. Ea a fost eliberata dupa aproape o saptamana, pentru o cautiune in valoare de 10 milioane de dolari.

Amintim si ca Departamentul american al Justitiei a dezvaluit, la sfarsitul lunii ianuarie, 13 capete de acuzare, legate de incalcarea sanctiunilor americane impuse Iranului, impotriva grupului chinez si a directoarei financiare, arestata in Canada la cererea anchetatorilor americani.

Gigantul chinez din domeniul telecomunicatiilor respinge acuzatiile. "Uşile noastre sunt întotdeauna deschise. Vrem ca publicul din SUA să ne cunoască mai bine", se arată în scrisoarea deschisă publicată în regim de publicitate, menţionând că guvernul american "a dezvoltat unele neînţelegi legate de companie”.

Huawei Technologies a lansat un anunţ publicitar în paginile principalelor ziare din SUA, îndemnând cititorii să nu creadă "tot ceea ce aud" despre firma de tehnologie chineză, ca metodă de apărare împotriva acuzaţiilor guvernamentale ale SUA că echipamentele sale pot fi utilizate pentru a spiona.

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray