2020-07-02 10:30

Directorul unui spital din Wuhan a murit din cauza coronavirusului. Bilanțul deceselor a ajuns la 1.873 de persoane

 |  10:00
Directorul unui spital din Wuhan a murit din cauza coronavirusului. Bilanțul deceselor a ajuns la 1.873 de persoane

Directorul unui spital din Wuhan, a murit marţi dimineaţă din cauza infectării cu Covid-19, bilanţul deceselor la nivel mondial fiind de 1.873 de persoane.

Liu Zhiming, directorul Spitalului Wuchang, a murit din cauza infecţiei cu noul coronavirus, care până în prezent s-a răspândit la peste 72.000 de persoane din China, a anunţat serviciul de ştiri China News Service pe site-ul de microblogging Weibo. Postarea a fost ştearsă ulterior, notează DPA.

Potrivit Reuters, care citează televiziunea de stat, Liu Zhiming, a murit la ora locală 10:30.

Decesul survine în contextul în care mai mulţi membri ai personalului sanitar din primele linii ale luptei dusă în Chinei contra Covid-19 s-au îmbolnăvit din cauza virusului. China a raportat săptămâna trecută că peste 1.700 de lucrători sanitari au fost infectaţi, dintre care cel puţin şase au murit.

Până în prezent, au fost înregistrate 72.436 de cazuri de infecţie şi 1.868 de decese în toată ţara, a anunţat marţi Comisia Naţională de Sănătate.

În ultimele 24 de ore, autorităţile sanitare au consemnat 1.886 de cazuri noi şi 98 de decese.

Atât numărul cazurilor noi de infecţie, cât şi cel al deceselor au înregistrat o scădere uşoară în comparaţie cu zilele trecute.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat luni că numărul cazurilor noi de infecţie cu coronavirus în China pare a fi în scădere, deşi este prea devreme pentru a putea spune dacă declinul raportat va continua.

Renumitul epidemiolog din China Zhong Nanshan a declarat că se aşteaptă ca focarul să culmineze până la mijlocul lunii februarie, mai târziu decât se estimase iniţial, potrivit Southern Metropolis Daily. Zhong a preconizat că situaţia ar putea deveni ''stabilă'' până la sfârşitul lunii aprilie.

Oraşele au continuat să-şi consolideze restricţiile menite să reducă răspândirea virusului.

Beijing a restricţionat luni accesul pe aleile din centrul oraşului, membrii comunităţilor împiedicând accesul rezidenţilor în zonele respective.

Expoziţia Internaţională Auto de la Beijing, programată în perioada 21-30 aprilie, a fost amânată din cauza epidemiei, au anunţat organizatorii într-un comunicat. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-18Parerea ta...

CAT DE SăRAC E ROMANUL
18 Feb 2020

Prin ziarele românești nu găsim informațiile necesare , ziarele nu publica adevarul corect ce se întâmpla în china . Oare de ce ? Frica de coronavirus , Sărăcia din sistemul de sănătate ? ca vom descoperi cu adevarat sărăcia din comunele, satele și orășele mai mici ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz