2020-02-21 21:25

Dodon a reușit să forțeze demiterea ministrului Apărării și promite „executarea” lui Băsescu în 2016

 |  09:59
Dodon a reușit să forțeze demiterea ministrului Apărării și promite „executarea” lui Băsescu în 2016

Igor Dodon anunță pe contul său de Facebook că a semnat decretul de demitere al ministrului Apărării, Anatolie Șalaru, căruia îi reproșează, în primul rând, încercarea de apropiere a Moldovei de NATO. Luni seara, în cadrul unui interviu acordat postului de televiziune Pro TV Chișinău, Dodon a promis că îi va retrage cetățenia moldovenească senatorului Traian Băsescu, până la sfârșitul anului în curs.

 „Cîteva minute în urmă am semnat decretul privind demisia din funcție a ministrului de faimă proastă Șalaru. Îi mulțumesc lui Mihai Ghimpu pentru acest demers și îi sugerez să o facă și în raport cu ceilalți miniștri liberali din cabinetul actual.

Reamintesc că acest ministru este cel care a cochetat cu NATO știind foarte bine că sîntem o țară neutră conform Constituției Republicii Moldova, a favorizat și a stat în avangarda apariției tehnicii militare americane în Piața Marii Adunări Naționale de Ziua Victoriei, care nu poate fi calificată altfel decît o provocare. A pledat și pledează deschis pentru unirea Republicii Moldova cu România. A disponibilizat numeroși profesioniști din sistemul de apărare și securitate de stat, înlocuindu-i cu persoane apropiate Partidului Liberal și ideologiei unioniste.

Toate aceste lucruri sînt incompatibile în mod categoric cu atribuțiile funcționale ale unui ministru în domeniul apărării al unui stat independent și suveran, care are specificate clauze clare în Constituție cu privire la neutralitate.

Mai mult decît atît, acestei persoane i-au fost în repetate rînduri aduse acuzații grave în ceea ce ține de prejudicierea patrimoniului în valoare de zeci de milioane de lei Ministerului Apărării, bugetului public național, prin vînzarea munițiilor, tranzacții dubioase cu armament și bunuri materiale aflate la balanța ministerului Apărării.

Sînt de părerea că în funcția de ministru al Apărării trebuie să vină o persoană profesionistă, onestă și devotată statului Republica Moldova.Moldova are viitor!”, a scris Dodon, pe Facebook.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-12-27Parerea ta...

NANU
27 Dec 2016

DODOANE PTR BASE IA-L SI FA CIORBA CU EL, DA' PTR CA ESTI COMUNIST DUTE-NP..A MEA CU RUSA TA CU TOT.
MONA LISA DIN PLESCOI
27 Dec 2016

PARASUTAM LA CHISINAU UN AVION PLIN DE PARASUTE DE LA PLESCOI.....DOTATE CU GEAMANTAN PENTRU SPAGA MARCA LUIS VUITTON SI TOCURI DE 20CM....SA VANDA CONTRACTE MICROSOFT ANRP EADS...TOATE CU DEDICATIE DE LA ANGELA CAPDEPORC DIN BERLIN.................HEIL MERKEL.....EINS ZWEI POLIZEI....SI DUPAIA CATEVA MILIOANE DE REFUGIATI AL-QAIDA ECHIPATI CU VESTA CU DINAMITA.....ALLAHU AKBAR.....FACEM O GRAMADA DE MOSCHEI KUSHER SI VIOLAM TOATE FEMEILE......HA HA HA ALLAHU AKBARRR....BUNEM BOMB LA AUTOBUZ DE INFIDEL...LA SUBERMARKET....HA HA HA....BUNEM BOMB LA TOT GHIAUR INFIDEL...LUAM FEMEILE LA BORDEL LA SULTAN ERDOGAN...HA HA HA ALLAHU AKBAR
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine