2019-08-17 18:52

DODON îi promite lui PUTIN că o rupe cu Uniunea EUROPEANĂ. Vezi ce planuri radicale are liderul de la Chișinău pentru 2018

 |  17:25
DODON îi promite lui PUTIN că o rupe cu Uniunea EUROPEANĂ. Vezi ce planuri radicale are liderul de la Chișinău pentru 2018

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat, marţi, la conferinţa de presă comună susţinută alături de omologul său rus Vladimir Putin, că Partidul Socialiştilor va câştiga alegerile parlamentare din 2018, iar atunci intenţionează să anuleze Acordul de Asociere cu UE semnat de Republica Moldova în anul 2014, scrie site-ul Deschide.md, citat de News.ro.

"Consider că Partidul Socialiştilor va câştiga alegerile parlamentare din 2018 şi atunci va fi anulat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Acest lucru îl voi discuta şi cu partenerii de la Bruxelles. La Bruxelles vom trece în revistă rezultatele obţinute în urma semnării Acordului de Asociere şi vom aprecia acest acord”, a declarat Dodon la conferinţa de presă susţinută alături de Vladimir Putin.

Igor Dodon a mai spus că intenţionează să semneze un memorandum de colaborare cu Uniunea Eurasitică care nu va fi în contradicţie cu alte acorduri semnate de Republica Moldova şi l-a rugat pe Putin să primească Republica Moldova în calitate de observator în cadrul Uniunii Eurasiatice. 

"În dimineaţa de azi m-am întâlnit cu conducerea Consiliului Uniunii Eurasiatic şi am venit cu o iniţiativă privind semnarea unui memorandum de colaborare cu Uniunea Eurasiatică. Acest memorandum nu se află în contradicţie cu acordurile semnate cu alţi parteneri. I-am cerut lui Vladimir Putin ca Republica Moldova să devină observator în cadrul Uniunii Eurasiatice şi în cadrul Comisiei Eurasiatice”, a adăugat Igor Dodon. 

Igor Dodon a început luni o vizită de trei zile la Moscova, la invitaţia preşedintelui rus Vladimir Putin, aceasta fiind prima sa vizită oficială în străinătate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray