2019-10-23 16:13

DODON, ÎNVINS. Oficiul NATO se va deschide la Chişinău

 |  08:54
DODON, ÎNVINS. Oficiul NATO se va deschide la Chişinău

Biroul NATO, sau mai bine spus oficiul de legătură NATO, se va deschide în luna aprilie la Chișinău, a anunțat ministrul adjunct de externe al Republicii Moldova, Lilian Darie. Asta în ciuda opoziţiei vehemente a preşedintelui Igor Dodon, care recent calificase drept "inoportună" deschiderea Biroului NATO la Chișinău.

“Considerăm că în această etapă, acest pas va duce la crearea unor impedimente în procesul de negocieri pe problema transnistreană. Am venit cu solicitarea să nu ne grăbim cu deschiderea oficiului. Dacă va fi luată o astfel de decizie, pentru că acordurile au fost deja promulgate, eu nu exclud că pe viitor vom reveni asupra acestui subiect', a declarat Dodon. La Bruxelles, secretarul adjunct al Alianței, Rosei Gottemoeller, a ținut să-i explice liderului moldovean că oficiul preconizat să fie deschis la Chișinău nu este o bază militară, ci o misiune diplomatică redusă.

Cartierul general al NATO a găsit deja ;I persoana care va conduce Biroul Alianței Nord-Atlantice din capitala Republicii Moldova. Este vorba despre actualul șef-adjunct al Oficiului de legătura NATO din Georgia, lituanianca Kristina Baleisyte.

Acordul privind deschiderea Oficiului de legătura NATO la Chișinău a fost semnat de premierul Pavel Filip și secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, la 29 noiembrie la Bruxelles. Apoi, acordul a fost ratificat de parlament și promulgat de fostul președinte Nicolae Timofti.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-02-09Parerea ta...

VADIM
09 Feb 2017

Dapi popor di ci nu lontrebat? Ca poporu nu vre nato!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray