2019-10-23 16:34

DODON "sare la gâtul" AMBASADORILOR României şi SUA: Să nu-mi dea ei lecţii

 |  09:52
DODON "sare la gâtul" AMBASADORILOR României şi SUA: Să nu-mi dea ei lecţii

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, le-a recomandat ambasadorilor SUA și României “să nu ofere lecții”, într-o reacție la o scrisoare pe care ziarul Independent.md din Chișinău o atribuie ambasadorilor James D. Pettit și Daniel Ioniță.

Asta după ce, şefii misiunilor diplomatice ale SUA și României i-au trimis o scrisoare comună președintelui prorus Igor Dodon după ce acesta a blocat la începutul lunii februarie participarea militarilor moldoveni la o misiune comună cu NATO, în România, fără a informa autoritățile de la București despre decizia sa.

Atitudinea lui Igor Dodon "nu reflectă nicidecum substanța, angajamentul și contribuțiile susținute ale SUA și României la consolidarea capacităților instituționale ale Republicii Moldova', scriu cei doi diplomați în mesajul lor, denunțând o atitudine "neprietenoasă" din partea președintelui moldovean. Ambasadorii Ioniță și Pettit îl atenționează pe Dodon că astfel "armata Republicii Moldova va fi pusă în imposibilitatea asigurării unui grad corespunzător de instruire".

În replica, Igor Dodon le-a transmis celor doi că "Republica Moldova este un stat suveran și independent' și că "președinția nu acceptă comentarii din exterior și ingerințe în activitatea sa și în deciziile care sunt luate. Să nu ofere lecții președintelui Republicii Moldova. Aș vrea să văd reacțiile Casei Albe sau ale Palatului Cotroceni la un eventual comentariu de acest tip, spre exemplu, al ambasadorilor Republicii Moldova la Washington sau București', se mai arată în mesajul transmis de Dodon, pentru Independent.md, citat de Agerpres.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-02-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray