2019-10-17 13:22

Doi HACKERI români, ”vedete” la Washington. Au spart sistemul de securitate al POLIȚIEI

 |  18:35
Doi HACKERI români, ”vedete” la Washington. Au spart sistemul de securitate al POLIȚIEI

Doi presupuşi hackeri români sunt acuzaţi de procurorii americani că au piratat sistemul de control al camerelor de supraveghere din Washington. Potrivit autorităţilor americane, Mihai Alexandru Işvanca şi Eveline Cismaru au reuşit, în luna ianuarie, să scoată din funcţiune două treimi din camerele video ale poliţiei.

Cei doi hackeri români voiau să obţină o sumă de bani în schimbul deblocării sistemului. Incidentul a fost tratat cu atenţie maximă, deoarece s-a produs chiar înaintea ceremoniei de învestire a lui Donald Trump. Cei doi au fost arestaţi la 15 decembrie, la Bucureşti, iar Curtea de Apel va examina, luna viitoare, extrădarea lor.

Potrivit procurorilor americani, în ianuarie 2017, românii au accesat ilegal aproximativ 123 de computere conectate la camerele de supraveghere ale Departamentului Poliţiei Metropolitane. Bărbatul se află în prezent în arest preventiv, iar femeia în arest la domiciliu.

Curtea de Apel Bucureşti a judecat în 16 decembrie cazul lui Mihai Alexandru Işvanca şi al lu Eveline Cismaru, acordând termen 11 ianuarie 2018 pentru  judecarea cererii de extrădare.

Cei doi sunt acuzaţi în SUA de conspiraţie în vedere comiterii de fraude electronice şi de conspiraţie în vederea comiterii de fraude informatice.

În 12 ianuarie 2017, Secret Service a fost notificat că un anumit număr de camere de supraveghere ale Departamentului Poliţiei Metropolitane au fost vulnerabilizate, fiind lansată o investigaţie în urma căreia s-a stabilit că în perioada 9 ianuarie - 12 ianuarie computerele conectate cu camerele de supravegere au fost afectate de viruşii de tip  ransomware "cerber" şi "dharma".

De asemenea, au fost descoperite dovezi privind existenţa unui plan de a distribui viruşi de tip ransomware prin email la cel puţin 179.000 de adrese.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-29Parerea ta...

LEVST.
30 Dec 2017

daca-i gasesc vinovati, pot primi pana la 20 de ani de parnaie, si pot sa scrie un maldar de cari, nu vor fi eliberati mai devreme...asa ca vor avea timp berechet sa fie vedete feminine...sa speram- pentru ei- ca este o suspiciune nefondata si vor scapa cu pielea netabacita...
ANONIM
31 Dec 2017

si daca-s vinovati pentru ce trebuie extradati? Cand loserul Acela beat l-a omorat pe Teo Peter nici macar probe biologice nu I s-au putut lua pentru a demonsra ca a fost baut imbarcat urgent in avion dus in Germania si un tribunal American l-a gasit nevinonvat iar noi cand li se scoala criminalilor alora ne trimitem cetatenii sa fie la cheremul lor noi nu avem tribunale?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray