2020-06-05 22:48

Doi MILITARI francezi, UCIȘI într-o operațiune de eliberare de OSTATICI

 |  21:27
Doi MILITARI francezi, UCIȘI într-o operațiune de eliberare de OSTATICI

Forțele speciale franceze au luat parte la o operațiune "complexă" de eliberare a patru ostatici (doi francezi, o americană și o sud-coreeană) în nordul statului african Burkina Faso. Din păcate, misiunea s-a soldat cu decesul a doi dintre militarii francezi care au luat parte, anunță autoritățile, citate de agenția AFP.

"Această eliberare a putut fi obținută grație unei operațiuni militare conduse de forțele franceze în noaptea de joi spre vineri, în nordul Burkina Faso", a precizat Palatul Elysée, într-un comunicat.

Cei doi francezi, Patrick Picque și Laurent Lassimouillas, fuseseră răpiți în 1 mai când se aflau în vacanță în Benin, țară scutită până acum de violențele din Africa de Vest, unde operează numeroase grupări jihadiste legate de al-Qaeda și de gruparea Stat Islamic.

În cursul operațiunii, "doi militari au murit în luptă”, ambii ofițeri în cadrul comandamentului pentru operațiuni speciale, care supervizează forțele speciale franceze, a precizat Elysée.

Din 2014, Franța a trimis circa 4.500 de oameni în Sahel în cadrul operațiunii Barkhane care vizează lupta împotriva grupărilor jihadiste care operează în regiune și în Sahara.

În timp, violențele jihadiste s-au propagat din nord spre centru și sudul Mali, iar fenomenul a contaminat Burkina Faso și Nigerul vecin, amestecându-se adeseori cu conflicte intercomunitare.

În Burkina, 90% dintre atacuri nu sunt revendicate. Majoritatea sunt atribuite Ansaroul Islam, Grupului de susține a islamului și musulmanilor (GSIM) sau Statului Islamic din marea Sahara (EIGS), dar alte zece grupări, "mai mici și fără îndoială mai puțin structurate" sunt de asemenea active, potrivit International Crisis Group (ICG).


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine