2020-08-05 02:17

Noi proceduri pentru turiști în Grecia. Cum se face testarea

 |  15:19
Noi proceduri pentru turiști în Grecia. Cum se face testarea

Autoritățile elene anunță că testarea la intrarea în Grecia se face în continuare aleatoriu, în limita numărului de teste disponibile, și că a fost modificată procedura în cazul turiștilor care sunt testați pentru COVID-19.

Potrivit informațiilor actualizate disponibile pe pagina https://travel.gov.gr, procedura aplicabilă turiștilor care sunt testați pentru infecția cu COVID-19 la intrarea pe teritoriul Greciei a fost modificată.

Astfel, după efectuarea testării, persoanele în cauză își vor continua călătoria către destinația finală în așteptarea rezultatului, care este comunicat în 24 de ore. Autoritățile elene recomandă ca, până la comunicarea rezultatului, persoanele testate să păstreze distanțarea fizică, să respecte recomandările adoptate la nivel local și să își monitorizeze starea de sănătate pentru identificarea unor eventuale simptome specifice infecției cu coronavirus. Persoanele testate vor fi contactate doar în cazul unui rezultat pozitiv.

De asemenea, conform aceleiași surse oficiale, începând de joi, 9 iulie, completarea obligatorie a formularului electronic (Passenger Locator Form) de către persoanele care intră în Grecia (pe cale aeriană, rutieră sau maritimă) trebuie făcută cu cel puțin 24 de ore înainte de data călătoriei, și nu cu 48 de ore, cum era valabil inițial.

MAE reamintește că nerespectarea obligației de a completa acest formular este sancționată cu o amendă de 500 de euro, potrivit legislației elene în vigoare. Formularul este disponibil în limba engleză la adresahttps://travel.gov.gr, unde sunt precizate și condițiile de călătorie valabile pentru această perioadă.

Cum se face testarea turiștilor la intrarea în Grecia

Ministerul de Externe mai spune că a cerut autorităților elene clarificări legate de informațiile din spațiul public privind testarea tuturor turiștilor la punctul de frontieră Kulata-Promachonas, iar acestea au transmis că în prezent testarea se face în continuare aleatoriu, în limita numărului de teste disponibile.

Conform sursei citate, autoritățile elene pot modifica fără preaviz condițiile de intrare pe teritoriul național, în funcție de numărul de noi cazuri de COVID-19 care vor fi înregistrate pe parcurs.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-07-09

In legatura cu acest articol...

Bulgaria revine la măsuri dure de RESTRICȚIE pentru cetățeni și turiști

ALERTĂ în Grecia. Alți doi TURIȘTI ROMÂNI au fost confirmați cu noul CORONAVIRUS
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz