2019-07-20 12:37

Doisprezece marinari ucraineni încarceraţi în Crimeea pe o perioadă de două luni, în urma incidentului de la Marea Neagră

 |  10:31
Doisprezece marinari ucraineni încarceraţi în Crimeea pe o perioadă de două luni, în urma incidentului de la Marea Neagră

Doisprezece marinari ucraineni - dintre cei 24 luaţi przonieri duminică de către Paza de Coastă rusă în largul Crimeei - au fost plasaţi în detenţie preventivă, pe o perioadă de două luni, sub acuzaţia că au trecut ilegal frontiera rusă, potrivit hotărârii unui tribiunal din peninsula anexată de Rusia, relatează AFP.

”Pentru moment, trei persoane au fost plasate în detenţie provizorie până la 25 ianuarie”, declara marţi pentru AFP delegata pentru drepturile omului în Crimeea Liudmila Lubina.

Este vorba despre marinarii Vladimir Varimez, Vladimir Bespalcenko şi Andrei Oprisko, a precizat ea.

În total, 12 marinari ucraineni au fost încarceraţi de un judecător, la Simferopol, capitala Peninsulei ucrainene Crimeei, anexată de Rusia în 2014, a precizat ea.

Ceilalţi 12 marinari ucraineni luaţi prizonieri urmează să apară în justiţie miercuri.

Incidentul între Paza de Coastă rusă, aflată în subordinea serviciilor ruse de securitate FSB, şi bastimente aparţinând Marinei ucrainene a avut loc la Marea Neagră, în largul Crimeei, duminică, când aceştia din urmă au încercat să traverseze Strâmtoarea Kerci pentru a intra în Marea Azov, o mică mare de o importanţă crucială în exporturile de cereale şi de oţel produse în estul Ucrainei.

Paza de Coastă rusă a imobilizat cu forţa două vedete şi un remorcher ucrainene, pe care le-a acuzat că au intrat ilegal în apele teritoriale ruse şi au luat prozonieri marinarii de la bord.

Acest incident armat a fost denunţat drept ”o provocare” de către Rusia, iar Ucraina a denunţat la rândul său un ”act de agresiune” al Moscovei, cerând eliberarea marinarilor şi restituirea navelor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray