2020-07-02 19:21

Donald Trump are probleme: americanii cer o mai mare libertate a comerţului

 |  13:00
Donald Trump are probleme: americanii cer o mai mare libertate a comerţului

Americanii sunt tot mai neliniştiţi de modul în care preşedintele Donald Trump gestionează economia Statelor Unite, care a fost unul dintre principalele sale atuuri, iar această erodare are loc concomitent cu creşterea sprijinului pentru libertatea comerţului, pe fondul războiului comercial cu China care afectează pieţele financiare şi încrederea oamenilor de afaceri, potrivit unui sondaj realizat de NBC News şi Wall Street Journal, relatează CNBC.

Un sondaj recent arată că tot mai mulţi americani vor o mai mare libertate a comerţului. Preşedintele Donald Trump ar putea să aibă probleme din această cauză. Cu o marjă strânsă de 49% - 46%, americanii încă aprobă modalitatea în care Trump gestionează economia, dar aceasta a scăzut de la o rată de aprobare de 51% - 41% la începutul lunii mai şi de 50% - 34% în iulie 2018.

În acelaşi timp, americanii afirmă că aprobă libertatea comerţului într-o proporţie de 64% - 27%, o marjă de peste doi la unu, în creştere de la 57% - 37% la începutul preşedinţiei lui Trump şi de 51% - 41% la sfârşitul preşedinţiei lui Trump.

Această schimbare a fost determinată în mare măsură de persoane independente politic, care susţin acum libertatea comerţului în proporţie de 77% - 15%. În rândul democraţilor, această susţinere este de 73% - 20%. Dar chiar şi între republicanii lui Trump raportul a devenit pozitiv, de 52% - 39%, faţă de abordarea mai sceptică de la începutul mandatului său.

Rata generală de aprobare a lui Trump a scăzut uşor în acest sodaj, de la 45% în iulie la 43%, nivel care este în marja sondajelor anterioare pentru un preşedinte ale cărui ratinguri s-au menţinut remarcabil de stabile, pe fondul unui electorat extrem de polarizat.

Citeşte şi Trump ameninţă că va părăsi Organizaţia Mondială a Comerţului "dacă va trebui"

Opinia publică faţă de campania de realegere a lui Trump este la fel de stabilă. O proporţie de 40% din electorat afirmă că va vota pentru Trump în 2020, în creştere cu două puncte comparativ cu luna decembrie, Proporţia celor care au spus că vor vota împotrivă s-a menţinut la 52%.

Potrivit sondajului, a avut loc o creştere modestă a sprijinului pentru interzicerea armelor de atac de tip militar, după masacrele recente. O majoritate de 62% şi-au exprimat sprijinul pentru interzicere, în creştere de la 51% în iunie 2016.

Marea majoritate a persoanelor intervievate susţin controale mai riguroase pentru cumpărătorii de arme, legi pentru identificarea persoanelor periculoase şi un program pe bază de voluntariat în care guvernul ar răscumpăra arme de la actualii proprietari. Sondajul a arătat şi un sprijin limitat pentru presarea Congresului să acţioneze.

Sondajul a fost realizat telefonic în perioada 10-14 august, în rândul a 1.000 de adulţi, şi are o marjă de eroare de 3,1 puncte procentuale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz