2020-04-10 03:21

Donald Trump îl înlocuieşte pe secretarul adjunct al justiţiei

 |  09:36
Donald Trump îl înlocuieşte pe secretarul adjunct al justiţiei

Preşedintele american Donald Trump l-a înlocuit marţi pe secretarul său adjunct al justiţiei Rod Rosenstein, numindu-l în locul acestuia pe Jeffrey Rosen, a anunţat marţi Casa Albă, informează miercuri AFP şi dpa.

Jeff Rosen "îl va înlocui pe secretarul adjunct al justiţiei Rod Rosenstein", care şi-a atras cu regularitate criticile preşedintelui american, a explicat într-un comunicat Bill Barr, secretarul pentru justiţie care şi-a preluat recent funcţia.

Rosen, licenţiat al Universităţii Harvard şi fost avocat, urmează să-şi părăsească actuala funcţie de secretar adjunct pentru transporturi. Casa Albă nu a precizat când îşi va prelua el noua funcţie, potrivit Agerpres.

Potrivit mass-media americane, Rosenstein, care supervizează spinoasa anchetă asupra legăturilor dintre echipa de campanie prezidenţială a lui Donald Trump şi Rusia, se afla pe picior de plecare după destituirea lui Jeff Sessions de către Donald Trump, la sfârşitul lui 2018. Preşedintele american îl critică pe Rosenstein de când acesta a preluat supervizarea acestei anchete, după ce superiorul lui, Sessions, s-a sustras.

Numele secretarului adjunct pentru justiţie s-a aflat din nou în ultimele zile pe primele pagini ale ziarelor, după ce fostul director FBI, Andrew McCabe, a declarat că a discutat cu Rosenstein, în 2017, despre posibilitatea înlăturării lui Donald Trump de la Casa Albă. În acea perioadă, a spus McCabe într-un interviu difuzat duminică, Rod Rosenstein şi el însuşi erau "extrem de îngrijoraţi" pe subiectul preşedintelui Trump, suspectat că a dorit să blocheze ancheta asupra unei posibile înţelegeri secrete între echipa sa de campanie şi Moscova. În acest context, cei doi au avut "discuţii despre cel de-al 25-lea amendament" din Constituţie, care le permite vicepreşedintelui şi unei majorităţi din cabinet să îl demită pe preşedinte dacă acesta este declarat "inapt" să îşi exercite funcţiile, a afirmat Andrew McCabe.

Rosenstein a negat că ar fi dorit să-l înlăture pe Trump, iar serviciile sale au spus apoi că ar fi fost vorba de o glumă prost înţeleasă.

Bill Bar a fost confirmat în postul său de către Senat, la 14 februarie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-20Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
20 Feb 2019

S-a intamplat minunea.Bravo TRUMP-toata clica de mafioti care au protejat satanismul lui Clinton se duc dracului.Acum sa vedem si cine sunt cei care faceau trafic de arme nucleare URANIUM ONE...probabil ca mafiotii care i-au papusarit pe GHITA si UDREA-COCOS au frisoane acum.Asteptam curatenie generala in clica de mafioti inclusiv la Bucuresti
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine