2020-05-29 10:48

Donald Trump la CIA: „Poate veți mai avea o șansă să cuceriți Irak-ul!”

 |  23:49
Donald Trump la CIA: „Poate veți mai avea o șansă să cuceriți Irak-ul!”

Robert Veress

Declarație uluitoare a președintelui SUA, Donald Trump, care a efectuat prima sa vizită oficială sâmbătă, a doua zi după investire, la CIA, pentru a transmite mesajul că, în pofida a ceea ce afirmă mass-media (i-a numit pe jurnaliști printre cei mai mincinoși oameni de pe Pământ), este în totalitate un suporter al comunității de informații. În discursul ținut la sediul CIA, Trump și-a exprimat nemulțumirea pentru faptul că SUA nu a sechestrat petrolul irakian, după invadarea țării, în scopul înlăturării regimului condus de Saddam Hussein. Iar apoi, le-a transmis celor din comunitatea de informații că poate vor mai avea o șansă la cucerirea petrolului irakian – fapt care nu se poate altfel decât printr-o altă invazie a Irakului sau printr-o altă metodă care să presupună tot o cucerire a statului care, cel puțin teoretic, este independent!

„Mă simt tânăr, de 30-35-39 de ani… Dar când am fost tânăr (cu adevărat) întotdeauna America era câștigătoare. Fie prin comerț, fie pe calea războiului. La un moment dat, unul dintre profesorii mei a spus: «Statele Unite niciodată nu au pierdut un război». După entuziasmul inițial, am realizat că, de fapt, nu am câștigat nimic. Știți vechea expresie: «Învingătorului i se cuvine totul!»? Ei bine, am tot auzit, după războiul din Irak «Păstrați-vă petrolul!». Nu am fost un suporter al războiului din Irak, nu vreau să intru acolo, dar vreau să vă spun: am intrat cum am intrat, dar am ieșit prost. Dacă am fi păstrat petrolul, probabil nu ar mai fi existat ISIS, pentru că de acolo au avut banii prin care se finanțează. Deci, trebuia să păstrăm petrolul. Dar acum, asta este… Poate veți mai avea o șansă!”, a declarat președintele SUA, în fața celor aproximativ 200 de angajați ai CIA care s-au prezentat la sediu, în timpul lor liber, pentru a asculta discursul noului boss.

Cum ar putea SUA reintra în Irak, care ar fi pretextul pentru „a doua șansă la petrol”? Chiar în cadrul aceluiași discurs, ceva mai devreme, Trump a oferit un indiciu, iar acesta este războiul împotriva ISIS.

„Vom termina cu ISIS, nu avem de ales. Terorism radical islamist. Trebuie să eradicăm ISIS de pe fața pământului, pentru că sunt personificarea Răului. Înțeleg că avem adversari, toți înțelegem că există adversari, pot fi războaie între țări și poți înțelege ce se întâmplă. Dar ISIS este ceva ce nimeni nu poate înțelege, un nivel al maleficului nemaiîntâlnit. Veți ataca ISIS și veți face o treabă fantastică. Vom pune punct. E timpul, începând de acum”.

În mandatul lui Barack Obama, Statele Unite s-au abținut să lupte împotriva ISIS cu trupe terestre, trimițând în Irak doar câteva contingente care au oferit suport logistic armatei irakiene. Iată că, în primul discurs în calitate de președinte în exercițiu (excluzându-l pe cel de la inaugurare), Trump dă de înțeles că această politică de luptă strict aeriană va înceta, SUA urmând a trimite pușcașii marini împotriva jihadiștilor. Iar una dintre consecințe ar putea fi că teritoriul irakian controlat în prezent de ISIS, cu petrolul ce se află acolo, va fi controlat, respectiv exploatat de SUA.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-22

GALERIE MEDIA


In legatura cu acest articol...

Protestul „căciulilor roz” - mai tare ca ceremonia de investire a lui Trump

Iată primul DANS al președintelui TRUMP și al Primei sale Doamne, Melania!

Protestele anti-TRUMP continuă în SUA, Australia și Noua Zeelandă

„Cupidonul” lui TRUMP: Melania e foarte familistă, o mamă adevărată!

În discursul de învestire, TRUMP a citat din BATMAN

Prima decizie a lui Donald Trump la Casa Albă

Instalat la Casa Albă, TRUMP promite: America va fi pe primul loc!
Parerea ta...

GROZA
22 Ian 2017

Gura pacatosului adevrul graieste.PETROLUL.In atentatul de la 11 septembrie din cei 19 teroristi 15 au fost din Arabia Saudita.Dece na au actionat?:PETRULUL.
CROCODILUL FLAMAND
22 Ian 2017

USA NU ARE CE FACE CU PETROLUL IRAKIAN............IAR ISIS ESTE DE FAPT IS(RAEL)-IS.............CE DRACU O SA FIE PANA LA URMA............USA O SA INTRE IN RAZBOI CU ARABII LUI NETANIAHU????..........PARCA NE UITAM LA FILME DE COMEDIE CU STAN SI BRAN...............CEVA MAI AIURIT NU AM MAI VAZUT N VIATA MEA......TE CHINUI SA INVADEZI IRAKUL....SI DUPAIA IL DAI PE MANA KURZILOR PKK CARE ATACA TURCIA...DUPA AIA ISRAELUL CREEAZA IMPREUNA CU SAUDITII SI QATARUL ASAZISUL "IS-RAEL-IS"ADICA ISIS...CARE-I OMOARA PE KURZI DAR INVADEAZA SIRIA..PE URMA VIN FRANCEZII CU RUSII SI BOMBARDEAZA "ISIS".............................IAR ACUM VINE SI USA LUI TRUMP....SI PE PRINCIPIUL "EU TE-M CREAT EU TE OMOR" DECI USA O SA-SI OMOARE COPILUL....PE ISIS-NETANIAHU..............EXACT CA IN TELENOVELELE CU SCLAVA ISAURA..............SA MAI INTELEAGA DRACU CEVA...CA EU MA DAU BATUT..CHESTIA ASTA SFIDEAZA ORICE FEL DE LOGICA....................ORICUM AR FI BINE SA SE TERMINE CU ISLAMISTII..............DAR INTREBAREA RAMANE..............DE CE DRACU L-ATI MAI ATACAT PE SADDAM HUSSEIN??????????....CA DE BINE DE RAU IRAKUL LUI SADDAM TINEA TOTI TERORISTII LA PUSCARIE.....ACUM TREBUIE SA GASITI ALT SADDAM SA CONDUCA IRAKUL...SI LA FEL E SITUATIA SI IN LIBIA CU GHADAFY
ALLEX
22 Ian 2017

Cu siguranta s-a intors!
@CROCODILE....
22 Ian 2017

Excelent!
HAZNAUA EUROPEI SI LUMI
22 Ian 2017

HAI BRE , PETROLUL SE TRANSPORTA CU BABORNITA DE LA PIATA ? VOI NU VEDETI CONDUCTELE SI PETROLIERELE , CARE CIRCULA IN JURUL LOR ? BA MEGA STRUTILOR , A-TI LASAT CURUL AFARA SI NU SE VEDE DIN SATELIT ??
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine