2020-05-25 15:22

Donald Trump, pus la ZID: Va fi OBLIGAT să-și declare toată averea

 |  18:46
Donald Trump, pus la ZID: Va fi OBLIGAT să-și declare toată averea

Guvernatorul democrat al Californiei, Gavin Newsom, a semnat marţi o lege care cere candidaţilor prezidenţiali să îşi publice declaraţiile fiscale din ultimii cinci ani înainte de a putea candida în alegerile din acest stat, măsură care se adresează direct preşedintelui Trump.

Legea, care a trecut de ambele camere ale legislativului Californiei, la începutul acestui an, marchează cel mai recent efort al democraţilor de a expune detaliile imperiului financiar al lui Trump, transmite Newsweek.

„Trăim timpuri extraordinare, iar statele au obligaţia legală şi morală de a face tot ce le stă în putere pentru a se asigura că liderii care vizează cele mai înalte funcţii îndeplinesc nişte standarde minine şi pentru a reface încrederea publică”, a afirmat guvernatorul Newsom într-o declaraţie prin care a anunţat semnarea legii, relatează Reuters.

În 2017, guvernatorul precedent al Californiei, Jerry Brown, a respins prin veto o lege similară adoptată de parlamentarii statului, pe motivul că ar putea contravine Constituţiei Statelor Unite şi ar stabili un precedent de a cere candidaţilor prezidenţiali să dezvăluie informaţii personale.

„Există motive foarte bune pentru care guvernatorul liberal Jerry Brown a respins prin veto acest proiect, acum doi ani, este neconstituţional şi deschide posibilitatea ca statele să impună mai multe condiţii candidaţilor la viitoare alegeri. Ce urmează, datele referitoare la sănătate din ultimii cinci ani?”, a afirmat într-un email Tim Murtaugh, director de comunicare al campaniei Trump.

Chiar dacă Trump a spus în timpul campaniei din 2016 că îşi va publica declaraţiile fiscale după finalizarea unui audit de către Serviciul pentru Venituri Interne (Internal Revenue Service – IRS), Trump a refuzat să le publice.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine