2020-07-04 00:24

Donald Tusk: Criza migraţiei testează până la limită Uniunea Europeană (UE)

 |  09:27
Donald Tusk: Criza migraţiei testează până la limită Uniunea Europeană (UE)

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk a declarat că actuala criză a migraţiei testează "până la limită" Uniunea Europeană (UE). Acesta a ţinut să precizeze că cea mai importantă este protecţia frontierelor externe, pentru a controla afluxul de migranţi.

"Criza migraţiei, cu care ne confruntăm acum, ne testează uniunea până la limită. În această săptămână, îmi doresc ca liderii să se angajeze într-o discuţie sinceră cu privire la locul unde ne aflăm pe toate elementele de strategie. Cea mai importantă este protecţia frontierelor noastre externe, pentru a controla afluxul de migranţi. Similar, trebuie să accelerăm revenirea migranţilor din motive economice", a afirmat luni Donald Tusk, într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele Consiliului European a ţinut să precizeze că trebuie crescută asistenţa umanitară la adresa ţărilor vecine Siriei.

"Trebuie să creştem asistenţa umanitară la adresa ţărilor vecine Siriei, trebuie să ne asigurăm că acordul nostru cu Turcia funcţionează şi duce la o scădere semnificativă a numărului de sosiri, ceva ce încă aşteptăm să se întâmple. Trebuie să ne ocupăm urgent de situaţia umanitară a migranţilor din Grecia şi a celor de pe ruta Balcanilor de Vest. Prin urmare, mă tem că avem foarte mult de lucru", a afirmat Donald Tusk.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz