2020-01-21 01:00

Donald Tusk: Summitul european extraordinar privind Grecia a fost anulat

 |  12:51
Donald Tusk: Summitul european extraordinar privind Grecia a fost anulat

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat, duminică, că summitul european extraordinar privind Grecia, prevăzut a avea loc în cursul serii, a fost anulat. Tusk a ţinut să precizeze că un alt summit, limitat de această dată doar la zona euro, este menținut pentru a discuta un eventual nou plan de salvare pentru Atena, informează AFP, citat de Agerpres.

"Summitul european este anulat, summitul zonei euro va începe la ora 16.00 (14.00 GMT) și va dura până ce vom încheia negocierile cu Grecia", a precizat Donald Tusk pe contul său de Twitter, în contextul în care discuțiile la nivel de miniștri de finanțe din zona euro se reiau duminică dimineață, după ce au fost suspendate cu o zi în urmă în lipsa unui consens.

Vicepreședintele Comisiei Europene pentru moneda euro, Valdis Dombrovskis, a afirmat, la rândul său, că este „extrem de puțin probabil” ca miniștrii de finanțe să poată ajunge la o decizie privind deschiderea negocierilor de fond pentru un nou plan de ajutor financiar pentru Atena.

"Aceasta înseamnă că problema mandatului de negociere va fi transferată summitului zonei euro. A priori, este un semn bun", a indicat o sursă europeană

"Anularea summitului (european) urmărește să permită finalizarea negocierilor, pentru a discuta mai bine la nivelul celor 19" state membre ale zonei euro, a declarat de asemenea un diplomat european favorabil unui acord cu Grecia.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-07-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray